Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, January 24, 2015

where the shoes brought us

hola!

weekend muncul lagi! xD

ahad lepas (kisah weekend lepas baru nak masuk entry weekend ni. cemerlang!! *tepukan halilintar*)
kitorang pergi ke rumah kedua kitorang kat putrajaya;
mana lagi kalau bukan alamanda. bahaha

sejak IOI city mall bukak,
selesa betul jalan kat alamanda.
pengunjung tu still ada, tapi tak sesak.
so nak makan, nak beli barang semua adalah selesa.

tak tau nak pergi makan mana,
tiba-tiba nampak secret recipe.
walaupun had no idea nak makan apa kat SR (menu dia adalah menu-tak-tahu-nak-makan-apa-setiap-kali LOL), ok let's step in!


ariana dan babahnya pergi meninjau kek. buat tinjauan tapak gitu.



cuba teka budak kiri tengok apa kat budak kanan? (budak??!) :P



ye! kek! HAHA



kek banana chocolate. my husband loves bananana. nana. na. sampai terbawak-bawak kat kek. wahah



snap a fab!



DO NOT ever take a selfshot depan-depan macam ni or else muka ko akan setepek besar depan kamera macam ni. kihkih



still hinting on the cake.



"babah, bagilah sikit sini!!"



the spidergirl. jengjeng.



ordered kid's meal; fish & chips ni untuk ariana. tapi tak de nya dia nak makan sangat. fries tu je kot dengan sikit ikan.

fish & chipsnya tak berapa sedap.
kata husband lah, sebab dia yang tukang makan (and cuba habiskan tapi tak berjaya).
may be pun sebab dia tak minat fries at bigger chunks like that.


sy tak lapar sangat, so order sate je la.

lupa yang sate kat SR ni sate goreng. bahaha
mana dia nak bakar sate kot ye pun kan :PP
masa order tu terbayang sate macam kat paparich. sate bakar yang gemuk, banyak isi dan lazatttt.
yang ni lazat jugak, tapi goreng punya.
"hah datang sini nak makan sate je? baik pergi beli sate kat hj samuri." kata husband. kahkah
ye tak ye jugak kan.
tak pe lah dah order dah pun. kita makankan aje.


pin pin pon pon!

haa atas ni gambar malam semalam.
kat alamanda *tidak syak lagi*
akhirnya selepas beberapa kali lalu kat tepi kereta hello kitty ni tapi penuh memanjang;
at last ariana dapat naik juga!
(tu pun lepas queue tunggu sorang budak ni habis main)
tapi mesin hello kitty ni mahal sikitlah.
kereta lain RM1 je. dia RM2.
tapi oklah sebab baru and button dia boleh keluarkan macam-macam bunyi.
and it's cute.
terbanglah duit-duit kami ke udara~~ :P


4 jam kot dia main sampai kedai pun dah tutup. ehehe you've been punk'd!

tipu je la.
yang gambar kat atas ni, time nak balik tu kitorang bawak dia main sekali lagi.
sebab dah kosong kan.
sebelum tu bila main, ada budak lain queue.
so dapat naik sekali je.
harus ni beli kereta mainan letrik letak kat rumah.
habis pitih, main kereta kat malls. lolx


**pitih=duit in terengganu slang (or pitis? how you spell it?)

ok dah jom balikkk.

untunglah you tak mengamuk tak nak balik and duduk je main kereta kat situ kan.
dulu dia macam tu ok.
tapi tak de la mengamuk.
cuma bila kita ajak balik tu dia stay put je tak nak berganjak.
nak main lagi banyak kali.. hahah
yang ni ok je. kita hulur tangan terus dia bangun.
awesome, kiddo :P


last snap before balik rumah. mulut penuh ayaq liuq bak hang. :'DD

sekian.
andddd happy weekend!!!

0 comments: