Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, January 02, 2015

swimming evening

ya, berhampiran rumah kitorang ada kolam renang.
tak payah beli serviced kondo, ada jugak kolam renangnya bahah *untung lah! :P*
no seriously sebenarnya kat putrajaya ni pools ada di beberapa pusat kejiranan.
harganya juga berpatutan, iaitu RM2 untuk dewasa, RM1 kanak-kanak dan FREE untuk babies (untuk 1 sesi).
1 sesi tu ada 2 jam. pilihlah nak pukul berapa. 9-11 pagi, 11 pagi-1 petang atau 5-7 petang.
if ada budak kecik and malas nak tunggu pool bukak, kat luar pool berbayar ni pun ada pool percuma. takat lutut kot.
mainlah korang kat situ bila-bila pun. haha

yang seronoknya sebab pool dia besar and walaupun orang ramai, tak packed.
(packed macam kolam dalam cerita wimpy kid tu HAHA) *imagine*


tak payah imagine dah. nah! macam ni punya packed! siap boleh laga-laga bahu. lolx

or macam kolam kat pusat akuatik shah alam. packed jugak tu.
siap ada orang berpiknik kat luar pusat akuatik.
kat pusat kejiranan putrajaya ni pun ada orang piknik.. ai nampak satu family ni bawak troli sorong dalam tu ada bakul piknik dengan makanan banyak gile. padahal family 3 orang je. hihi

oklah nah photos swimming. :D







boleh feeling-feeling kat niagara fall versi air kena catu. ahax (suka ko ye, ariana).






kolamnya tak bentuk kotak macam kolam olimpik. tapi lebih kepada bentuk kolam kat hotel. lolx



tak-mandi-pun-entah-mana-baju-renang-ai.

ni pun dah gain weight, harus baju renang tak muat kan.
nanti beli baju yang baru lah. haha
satu lagi kalau korang tak nak mandi, boleh je masuk tak perlu bayar.
yang nak mandi pulak diwajibkan pakai baju renang.
kalau ko pakai tshirt dengan seluar trackbottom memang tak dapat la dik.
ada lifeguard jaga kat situ akan mewisel ko dengan kuatnya. lolx
(makanan tak boleh bawak masuk dalam!)


mandi sampai beku. shivering siap budak ni tapi tetap suka nak berenang.



sempat pulak tu main naik turun tangga. syabbas beteh!



dah habis mandi, bedak siap.. kita sikat rambut dulu! ;)

so kepada yang berminat nak berenang-renang ke tepian (nak ke tengah pun boleh, apa ada hal),
bolehlah datang ke mana-mana pusat kejiranan yang ada swimming pool.
kalau tak, boleh ke marina putrajaya (presint 5).
kat sana pun ada swimming pool. karaoke semua ada.

ok till then!! *wave*

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: January 6, 2015 at 11:11 PM said...

Oh mai... bila la agaknya aku nak menceburkan diri semula ke dalam air utk berenang-renang ke tepian dan ke tengahan... hahahha.

I miss swiming.

Btw, ariana dh tere sikat rambut sendiri! Yeay!

wani ezryl * says:
at: January 9, 2015 at 9:29 AM said...

ha a bukan hobi ko ke tu berenang? alah ariana tu sikat melawan arus. hahaha hartamas.