Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, January 22, 2015

bermain android game di dalam kereta

semalam ada accident kat putrajaya; lori langgar papan tanda.
menyebabkan lencongan jalan terpaksa dibuat and jam berleluasa kat area jalan nak ke alamanda dan presint 15.
biasanya sy balik ofis tak lalu pun jalan ni.
tapi semalam kena lalu sebab nak ambik ariana kat taska. lolx
husband lambat sikit baliknya, sebab dia cakap bos baru (baharu. new.) panggil meeting ke apantah.
meeting penting ke? dia cakap tak pun. biasalah bos baru katanya. HAHA


dekat sejam baru sampai taska. cooooooool. kalah balik shah alam.

so i told him "oo tu mesti jenis bos2 yang dah nak rembang petang, time orang siap-siap nak balik baru nak buat meeting."
come on la, bosses.
kalau perkara tu tak urgent dan boleh bincang esok pagi, please consider to bring the matters tomorrow.
kecuali kalau urgent sangat-sangat je.
you never know what your so-called meeting can affect other people.
macam kes sy jammed dekat sejam ni tak de apa hal sangat.
lambat ambik anak kat taska, stok susu dia dah habis, anak pun kelaparan. balik rumah pun lambat. malam baru sempat nak masak. apa ada hal.
bayangkan orang lain pulak dengan hal-hal lain yang lebih mendesak.

the other day.
ada kes seorang staff kerajaan nyaris kena rape sebab stay back sorang-sorang kat ofis.
itu satu lagi hal.
nak stay back sila la stay back ramai-ramai. selamat sikit.
or else, no stay back at all.
mungkin kerjanya urgent. tu yang dia terpaksa stay back.

but again, tu la nak kata.
our lives not only revolve around the workplace.
there's a place called home and people called family.
time kerja, kerja. time balik, balik.
kadang orang tu memang nak balik rumah.
tapi tetiba bos dia panggil discuss sampai ke tengah malam. macam mana tu?
occasional boleh la faham, tapi kalau frequent? (nasib baik la kitorang; me & husband ni tak de frequent. lolx)

teringat pulak zaman husband jaga biasiswa dulu.
memang sampai ke malam unit diorang stay back. hari-hari.
time tu sy pregnant, siap tidur kat lantai ofis tunggu husband sambil hantarkan dia makanan.
jangan kesian kat sy, sy dah tidur dah kat atas lantai tu.. haha.
kesian kat budak-budak unit dia la hari-hari macam tu je. balik rumah matahari dah hilang. esok bangun pagi masuk kerja balik.
either married or single, semua sama kesiannya.
yang married entah pukul berapa balik dapat jenguk family. ntah-ntah balik rumah family dah tidur.
yang single, kalau ada bf/gf jarang sangat la ko dapat interact with each other.
kalau yang single betul2 tak de bf/gf lagi la haru time bila nak keluar socialize entah.

moral of the story; time-smart!! LOL
(or kalau rasa kerja menimbun sangat & tak sesuai dengan kapasiti, tambahlah pekerja)


ahha ni view lif ofis yang baru di-renovate. cermin di mana-mana. segan kitorang tengok cermin hari-hari. wah haha

sebenarnya nak tunjuk lipstick tu AHAHA (not mine!)
siapalah yang semangat kiss dinding lif ni kan.
is this part of vandalism or an art expression? :P
kat lif kuarters kitorang, lif tu dalamnya baru cat.
tak sampai dua hari dah terkopek cat kat dinding.
siap ada conteng-conteng lagi.
bengong la budak-budak ni. kalau tak mengopek/menconteng lif, tak sah.
mana la lif tu nak merasa make over. tak pernahnya nak dapat. lolx

last but not least,
entry campur2 ni diakhiri dengan gambar nasi, ikan tenggiri goreng dan sayur kangkung goreng yang sy makan semalam. yumminess.
all hail sayur! :P



bye!

0 comments: