Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, January 02, 2015

makan di haji sharin low, bangi

ni lah aktiviti 1st day of 2015 kitorang; makan-makan kat luar. AHAHA

tapi kitorang makan lewat jugak la, nak dekat pukul 3 petang.
sebab pagi tu dah makan sup ayam dulu kat rumah. :D

kali ni kitorang ke Restoran Haji Sharin Low, located in bangi.
alamat : no. 9 , lot 5072, wisma arma, jalan sungai merab, pinggiran putrajaya, bangi.
if nak sampai sana dari putrajaya, boleh lalu ikut gate belakang kat presint 14 tu.
belok kanan. nanti nampak tepi jalan tu dekat-dekat dengan perantau hill. sebelah je pun. hehe


sampai! xD



selingan gambar ariana sebelum tu yang get ready nak keluar. :D kemain dia main phone babah dia.


kitorang duduk kat meja di satu sudut hujung.
tapi ariana tu biasa la, ke hulu ke hilir dia lari.

menu sampai. (lupa pulak nak snap)
memang banyak la menu dia. rambang mata nak pilih.
rambang poket pun iye jugak sebab anggaran harga lauk-pauk untuk sepinggan lebih kurang RM10-RM25.. hahah.
tu harga yang biasa punya.. macam sup, ayam, daging or sayur. kalau ikan mahal lagi kot, ikut harga pasaran.


tema rumah kuning kita hari ni. lolx. coincidence.



bukan main lagi budak ni senyum. kahkah



kopi ais and tembikai.


untuk appetizer, kitorang pilih sup ayam dan cendawan.
terbayang macam sup campbell.
tapi sangkaanku meleset :P
memang sup chinese style yang sedap ya amat ok.
yang likat-likat tu.

sup ayam+cendawan. yummy!

then sampailah hidangan-hidangan lain :

ayam blackpepper. sedapnya hoih!



terung goreng salty egg. sedap-sedap manis.



chilli soft shell crab. tapi masakan dia kering tak macam chilli crab thailand punya. hehe



keseluruhan hidangan.


memang kenyang betul la makan, yang ketam tu pun ambik saiz regular seekor je kot, tapi mencukupi untuk dua orang and siap makan selebihnya buat ratah lagi.
betapa kenyangnya diriku :DD

overall, sy suka dishes dia semua and memang sedap.
next time boleh try lauk lain pulak.
harga standard restoran mahal, jadi tak boleh la nak pergi hari-hari. bahaha




sy bagi 5 sudu!

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: January 2, 2015 at 9:28 PM said...

Baguslah kalau bangi punya sedap... sebab kalau ko rasa yang putrajaya punya... harus fikir semula... hehehehe.

wani ezryl * says:
at: January 9, 2015 at 9:30 AM said...

oo yang kwey teow kungfu ke apa yg korang order hari tu? yang kungfu2 tu xtau. tp kalau yang lauk2 ni memang marvelous! :D