Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, January 12, 2015

sunday funday

wahh dah isnin ke?? (tengok kalender)
ni dah kira minggu ketiga lah kan, and this is my 5th entry :D
HAPPY 3RD WEEK, GUYS/GIRLS!

semalam (ahad) kitorang berada di shah alam.

pagi tu ngedate breakfast dengan husband.
di bawah pokok rimbun depan CIAST. ahaha
makan nasi lemak kerang (tadak sambal) :P


pokok rimbun ni sejak dari zaman sekolah rendah lagi. coolio!



makan berbumbungkan pokok (dan langit!)

kitorang sampai sana pukul 10.
yelah settle kan dulu hal kat rumah.
mandikan ariana semua.
sampai-sampai nasib baik i got the last kerangs! wihihi. rejeki.
so pakcik tu kaut semua kerang taruk dalam pinggan ai.

ok lepas ni puasa kerang.
banyak dah makan toksik ni. hahah

cukup fokus beliau makan. jangan main-main. lolx

lepas tu dalam tengah hari kitorang ke SACC, tengok cat competition.
tak banyak sangat pun snap gambar kucing, sebab orang kerumun kan.
tapi this time penyertaannya tak sebanyak dulu.
tak tau la sebab kucingnya lambat sampai atau orang lain bz balik kampung, joined misi banjir etc.


competition kat ruang tengah SACC.



ni yang sempat snap. banyak sangkar dibalut plastik di bahagian yang mengadap pengunjung. macam ni.

may be owner balut plastik sebab tak nak pengunjung pegang-pegang or cucuk-cucuk kucing diorang.

mainecoon.



kita nak bawak dia tengok kucing, dia boleh pulak tido!

*tengok jam time tu*
oh pukul 12 lebih. patut pun.
itu memang masa genting ariana bariana tidur. HAHAH

tapi lepas-lepas tu dia bangun.
kejap je tidurnya, setengah jam macam tu.

tengoklah keliling orang kerumun!



the cats. semua lawaaaa.



hah time ni ariana dah bangun. sedang tengok kucing.



kucing bengal memang banyak.



mahal senyum. HAHAH



"miaom!" mungkin itu yang dikatanya sambil tunjuk-tunjuk ke arah sasaran.



tengok tu punya la susah nak senyum dalam photo.



semua orang seronok tengok kucing. (well who's not?) :)

lepas kat SACC tu kitorang ke serai, mama belanja lunch.
sampai-sampai diorang dah start makan dah.
kitorang ni tukang meramaikan majlis je, sebab still kenyang daripada nasi lemak pagi tadi.
walaupun begitu tetaplah makan dengan awesomenya. ahax

lauk-pauk. biasalah ikan udang ayam sotong kangkung tauhu. terung je tak de. hehe



mi familia.

alhamdulillah abah dah sihat walafiat lepas operation hari tu.
hasil ujian menunjukkan yang kat otak dia tu adalah cancerous.
so doktor tanya nak buat treatment ke tak.
(tau je la hospital punya treatment banyak side effect)
for me, tak payah la kalau lagi banyak side effect yang memudaratkan daripada membaikkan.
sy setuju abah goes for alternative treatment.
makan supplements and rawatan daripada ayat-ayat al-Quran.
memang ada yang sembuh selepas rawatan al-Quran. kita kena percaya dan yakin. that's the spirit.
apapun sy doakan abah cepat sembuh and cancer cells (if there is, sebab tumor haritu dah buang pun) yang ada akan suicide sendiri (yeah it happens, saya ada baca dalam buku. cancer cells boleh bunuh diri. haha)
kita doakan the best untuk abah. aight.

oklah nanti sambung lagi. tata tutu!!

3 comments:

kaizenDaGreat says:
at: January 13, 2015 at 9:11 PM said...

Semoga pakcik kembali sihat sejahtera dan dapat terus menggeletek ariana bariana.. =)

Semoga seluruh family ko pun sihat selalu.

Nabihah says:
at: January 14, 2015 at 10:33 PM said...

cantiknya bulu kucing bengal tu hehe :)

insyaAllah, semoga ayah sis sihat sejahtera dan cepat sembuh

wani ezryl * says:
at: January 15, 2015 at 12:20 PM said...

raja^ thanks, raja! kudoakan juga begitu. dan utk ko sekeluarga jugak! :D


nabihah^ kan. kat cat competition mmg byk kucing bengal. go see! ^^ and thanks atas ingatan dan doa.