Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, January 26, 2015

masak. makan. repeat.

happy monday!

hari ni sy cuti sebab ariana bariana demam.
(now dia tengah tidur sempatlah nak blogging kejap).

oh oh. good news; semalam biras sy, ila dah selamat melahirkan seorang baby girl. (congrats!!)
anak kedua.
now cucu wak nordin (my FIL) dah lima orang, yaw.
5-5 girls. sisterhood! wihihi

entry ni malas nak cerita panjang, mari lihat photos makanan yang telah distokkan.lolx


macaroni goreng.



cucur sayur. yang ni macam kat kedai, tapi sy goreng garing sikit. (sy suka cucur yang garing. bahaha)



rendang ayam express.

alkisahnya ayam ada 4 ketul je. (ayam kampung lagi la saiz kecik ya amat)
husband pulak berdiet tak makan nasi.
tapi sy teringin nak makan rendang. kahkah
jadilah rendang express.
sebab setakat masak 4 ketul je memang tak de la ambik masa berjam-jam.
so some of the ingredients macam bawang tu tak hancur habis pun.
tu yang nampak chunks of shallots bagai kan :'D
tak kisah, janji ada rasa rendang and boleh makan dengan nasi panas. fiu~



ikan kerapu sweet sour. kuah membanjiri pinggan. lolx



kangkung goreng. recently memang suka goreng kangkung. sedap, kot!



lala goreng.

kat pasar, lala dijual dalam plastik. tak boleh beli timbang.
dah la banyak.
kita bukan nak makan banyak pun.
jadi yang banyak-banyak tu sy bawak gi ofis, budak-budak tu masak.


ayam bakar for husband.



daging masak merah yumminess!



ikan bilis and terung tabur bawang cili kicap.

masakan di atas ni jadi tabur aje sebab by the time habis goreng ikan bilis, tiba-tiba gas habis.
greattttt.


ikan bawal masak pedas (tapi tak pedas pun! lolx)



malam semalam punya dinner. kangkung lagi, harap maklum :P



nasi goreng pagi tadi.



bubur ikan+sayur untuk si demam. hihi. fast recovery, nak!

ok lah, that's all for now.
bye!!

0 comments: