Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, January 20, 2015

that song



hahah baru sempat nak post pasal AJL.
(AJL is some lagha thing i watched besides america's next top model. hahah!)

untuk lagu-lagu tahun 2014, dipertandingkan di anugerah juara lagu ke-29. *yeah semorang tau. sila skip part ni, wani. pangg!* :P
for this year (2014 punya lagu), as i told on my twitter,
i root for : 1.hafiz (matahari); 2.mojo (roman cinta); 3.joe flizzow ft sonaone (apa khabar).

sorrylah tak ada gambar hafiz dengan mojo kat stage.
google google tak jumpa! lolx

hafiz, sebab vokal dia awesome.
mojo, sebab lagu tu and aweera memang power! (ingatkan aweera yang perform. rupanya ketinggalan zaman sebab aweera dah tarik diri untuk final. dang!).
joe flizzow sebab sy memang minat too phat dari zaman study kot. *lagu 'just a friend' tu hafal rap dia lagi bahaha* lagu apa khabar ni pun sy hafal rap dia cuma tak complete. alah tak kisahlah.
i think juri pilih lagu 'apa khabar' sebab lirik dia meaningful for joe's friendship with malique.


congrats to them!

dan wujud jugak la meme-meme kelakar kat internet pasal AJL ni. *sila search kalau rajin*
contohnya meme joe&sonaone as upin & ipin. (jahat kan engkorang engkorang ni. lolx)
lepas tu dayang & bajunya seperti bentuk sotong (ni lagi kejam. haha).
apapun baju scha jugak yang cantik :DDD

for mojo, sy memang mengharapkan final ni dapat tengok aweera with mojo.
sebab vokal dia power woih. dan sangat-sangat compatible dengan lagu tu.
but caliph buskers boleh tahan jugak. (but still pada sy, tak boleh challenge aweera)
lepas ni tak de dah aweera dengan mojo. boo hoo.
(live moves on. lolx)

lepas tu time diorang umum pemenang tu boleh tak sy tidur dah HAHAHA
sy ni memang tak kisah hujan ribut ke kalau mengantuk tu tidur je. nak tunggu-tunggu kenapa pulak kan.
tapi in the middle joe tengah nyanyi tu sy terjaga dan "oh joe flizzow menang." macam tu. hihi
congrats kepada yang menang.
glad joe flizzow menang (lagu hip hop tak de la lagha mana kan. more to lyrics and meaning. baik liriknya baiklah maksudnya). hahah

kbye!


photo credit : google & the owners of the photos.

0 comments: