Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, December 01, 2016

innovate

sorryyyy sorry sorry.

ter-caught up dengan kerja yang menggunung, k-drama and whatsnot.
baru sempat nak sentuh blog post ni ha.

this week should be the busiest,
sebab ada hari inovasi kat ofis and we had to make this exhibition thingy.
itu cerita hari selasa.
tapi semalam (rabu) the whole day pagi petang meeting.
sambung ke hari ni kerja kerja kerja. nak buat meetings, nota makluman and allllll the work stuff.
and i just checked yesterday; rupanya esok (jumaat) ada appointment hospital for anaqi.
nasib baik check!
so hari ni settle apa yang patut dulu sebab esok pagi tak masuk ofis.

and i remembered that day, kad debit maybank pun tak sempat nak renew! huaaa
last night terus buka maybank2u and applied the new ones; for me and husband.
kang kalau tak buat, sampai ke sudah tangguh.
kalau tangguh sampai next year, dah kena bayar.
so baik buat sekarang.
tak payah beratur panjang kat bank, buka maybank2u, settle.

so here are some photos from hari selasa punya cerita kat hari inovasi.

ai is malas nak cerita panjang, so tengok kat photos je la ye. haha

breakfast kali kedua walaupun sebelum tu dah kekenyangan breakfast kat ofis.

patutlah bila buat pemeriksaan kesihatan hari tu (ada free. so buat),
dikatanya BMI sy normal tapi ada extra lemak 3kg!
i was like.... how did they calculate the lemak in my body?! hahaha
itulah akibat dah lama tak bersenam.
bilalahh ai nak bersenam ni. huaaa. no time or may be there's time but i'm too tired, i rather lay down and watch some movies. lolx
tak apa tak apa, senam tu lain kali kita fikirkan. ahaks


they had this superman vs batman theme this year. come, lemme hug you. haha



ni lah booth open concept kitorang tu! satu-satunya wakil kementerian. nak kena ada wakil jugak, kata urus setia.

ye super big boss kitorang memang suka ada wakil wakil ni. bahaha
booth kitorang mempromosikan penggunaan produk biodegradable.
yes, produk yang akan menggantikan beg plastik, polisterin yang mencemarkan alam sekitar tu.
so bermula 1 jan next year, akan start penguatkuasaan.
kalau korang jumpa kedai yang masih pakai polisterin, sila habaq mai ye! :)


ada jugak pameran 3d, VR, drone semua tu.



time ni dah makan lunch. sedap hoi lunch dia. dengan raja.

caterer nama al-huda.
memang sedap-sedap makanan diorang.
this time ada nasi putih, ikan goreng berlada, kari udang, sayur and buah-buah.
pejam mata makan. haha
tipulah tu tak pejam mata pun, tapi sedaplah. ai laik.

hari sebelum tu al-huda jugak..
diorang cater nasi ayam. sedap jugak ayam dia. yum yum.


the girls from my division.



ni time perasmian petang. ada la gimik, spiderman dengan batman keluar.



booth kitorang menang nombor 3. jyeah.



last but not least, bergambarlah dikau dengan superman dan batman tersebut. hihi

tu je lah kisahnya minggu ni.
nanti ada lagi kerja nak kena settle,
but tu petang esoklah. pagi kan nak pergi hospital.

tata!

0 comments: