Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, December 28, 2016

AAs ke taska baru

start tahun depan, ariana & anaqi masuk ke taska baru.
tapi supaya diorang dapat menyesuaikan diri dengan environment baru, kitorang dah start hantar ke taska pada minggu ni.
the reason tukar ke tempat baru adalah sebab nanti bila rumah baru dah siap, taska yang lama tu akan jadi agak jauh dari rumah dan tak akan lalu kat area situ.
plus area taska lama tu memang jam kalau dah lepas pukul 7.30 pagi.
sedih tu memanglah sedih sebab dah hantar ariana kat sana since baby kot.
anaqi pulak dah start kenal orang.
just harap diorang ok lah kat taska baru.

first day semalam was quite okay.
mula-mula sampai tu dua-dua tak menangis ke apa.
so me and husband, kitorang pun tinggalkanlah diorang dan pergi breakfast.
petang tu time balik, datang ambik.
walaupun kitorang cuti, kitorang hantar AAs ke taska biar dapat biasakan diri.
cikgu cakap yang first day tu, lepas seketika ariana menangis jugak cari kitorang.
lepas-lepas tu dah ok.
balik tu dia nampak happy je duduk kat taska, jumpa kawan-kawan baru.


dengan cikgu.



the AAs.

second day is today.
mula-mula hantar tu, ariana macam lupa semalam dia datang taska baru kot.
dia geleng-geleng bagi sign jangan tinggalkan dia.
lepas tu cikgu dukung, dia senyap je.
kitorang slowly keluar. kihkih
balik petang tu, dua-dua nampak happy.
oklah tu for a start :)


hari kedua!



with anaqi. dia ni yang paling happy nampak kitorang sampai petang tu. haha


hope they'll have a splendid time there.

0 comments: