Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, December 16, 2016

a fire drill and med story

salam.

i supposed to blog this two days ago, but time was a bit constraint.

this week, we supposed to have a meeting and presentation on thursday *semalam lah tu*
so pulun lah hari rabu untuk preparation semua.
tiba-tiba dok tengah pulun tu, we heard an announcement.
something like this, "kecemasan, kecemasan. sila tinggalkan bangunan.. yadayada." suara yang tak ada perasaan ye. walaupun 'kecemasan'. HAHA. quite funny, though.

alamak.
kenapa time-time mendesak macam ni ada latihan kebakaran pulak *fire drill*
walaupun pagi tu dah dimaklumkan oleh staff, fire drill will be around 10 am.
tak surprise kan fire drill ni. lolx

we assembled at this open space parking area kat belakang ofis.
tapi tak lama la, kejap je.

prepared; siap ada kipas menemani kami.

lepas-lepas tu lah dapat tahu,
the meeting and presentation need to be postponed,
sebab pengerusi ada program lain time tu dengan YBM.
so keluarkan pulak surat penangguhan mesyuarat.
tengah hari tu ada la masa sikit nak melawat abah kat hospital, sebab meeting dah postponed kan.

drove to PPUKM.
supposedly abah will undergo an operation that day.
puasa la dari pagi pukul 2.
tunggu giliran no. 3.
tapi sampai petang kot tunggu,
patutnya kena ke esoknya pulak (khamis).
tapi tukar ke minggu depan.
mungkin lama sangat operation sebelum tu.. tak sempat untuk giliran beliau.

and the same day jugak abah boleh discharged.
maghrib tu abah balik shah alam dah.
sebab operation is rescheduled to next friday.
semoga mudah urusan operationnya nanti.

at the hospital. eh bulat pulak pipi! 8D

till then!

0 comments: