Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, December 18, 2016

of a kenduri akikah

semalam tak ada program apa sangat;
just balik ke shah alam sebab ada jemputan ke kenduri akikah anak childhood friend sy, maisarah.
rumah pun dekat-dekat je, satu seksyen.
teringatlah zaman sekolah dulu pergi lepak rumah dia,
pinjam komik and tengok movie 'fright night' *ni movie yang tahun 80-an punya, bukan yang baru yang colin ferrell berlakon*
haha. kira ni geng komik sy jugaklah.

makanan sedap-sedap kot!
dah la tengah lapar kan.
kambing golek tak de, kambing akikahnya dibuat masak lauk rendang.
first time makan rendang kambing. sedaplah jugak.
walaupun sy tak berapa makan kambing, ambik serdak-serdak pun jadi. lolx
then sy jugak ambik ayam masak kicap (kering), kuah dalca, 2 ketul udang kunyit, acar timun dan buah oren.
lepas tu sambung dessert; 2 karipap, 1 pulut panggang, 1 kuih seri muka, 2 ketul kecil kek coklat lembab and ended up with cendol.
eh ehh banyaklah pulak makan.
perut ni ada blackhole ke apa.. hahahaa
tapi kenyang sampai ke petang :D

babah and anaqi. tu tak duduk diam sibuk nak makan la tu.

alert; anaqi ni macam dah start memilih makan ye.
hoh no, nightmare sangat.
bila dah masuk setahun, dah rasa makanan macam-macam ni,
mula la demand. bubur macam dah tak nak.
dia pun bosan agaknya makan bubur ayam hari-hari. HAHA
tapi ok lagi dia ni, nasi kenduri dia makan lagi.
tapi cendol la yang dia beria makan.
ariana pulak, nasi langsung tak nak.
dok makan cendol dengan gula-gula. apekah.
tahun depan ni memang kena control makan gula, banyak sangat.


ariana and i. time ni zits penuh di muka.

seperti biasa, zits muncul akibat pemakanan.
dah biasa sangat tu. lolx
ni hari tu tak silap sy bukan sebab makan seafood,
tapi makan nasi goreng yang pakai cili kering.
sy perasan jugak, kalau makan nasi goreng and pakai cili kering banyak sangat, tiba-tiba banyak je zits muncul.
tak tau kenapakah cili kering pun boleh buat allergik. peliklah sy. peliklahhhh!
*kena makan rebus-rebus je kot. tapi kang tak kenyang pulak T_T*


anaqi tersorok kat belakang.



resah gelisah nak suruh orang suapkan dia cendol.



atuk-atuk sangat gambar ni! haha

budak anaqi ni dah start tumbuh gigi.
ada la sebatang di atas kanan dan sebatang lagi di bawah kanan.
kemain besar gigi atas dia yang sebatang tu.. hahah.
nanti lain kali kalau ada gambar dia sengih ke apa, kita tepek kat sini :D


with maisarah and her 2nd son, aqil hazzar.

kemain tengok si aqil ni.
apa yang ko tenung tu, nak oi? tengok zits kat muka auntie ke? bahaha.

then balik rumah shah alam kejap, lepak-lepak.
petang tu singgah pasar malam beli kebab, then balik putrajaya.

0 comments: