Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, June 30, 2015

seeing doktor gigi

hari ni edisi malas mengupload photos, sebab phone tengah charge.

nak buat note je;
today ada appointment dengan doktor gigi kat klinik kesihatan.
kes sakit gigi hari tu.
so hari ni doc tampal yang belah lagi dalam tu.
rawatan akar tak boleh buat lagi katanya, sebab nak kena x-ray and everything.

i saw the needle.
tapi baru perasan yang jarum doktor gigi zaman ni dah semakin kurus.
dulu punya la besar gile kan. hahaha
and i aware that i'm not afraid of needle.
biasa pergi check up pun time nak ambik darah, selamba je tengok dekat-dekat nurse tu cucuk lengan.
may be sebab dah terbiasa tengok cerita gore, darah sana sini.
walaupun ai is pencinta keamanan sebenarnya.. ekeke

perkhidmatan kerajaan kat putrajaya ni sebenarnya dah setanding swasta.
contohnya kat KK (klinik kesihatan) ni.
doc dan nurse sangat baik. layanan tip top.
service pun cepat walaupun orang ramai.
dah ada sistem canggih manggih.
rekod pesakit simpan dalam database. kelas kau jah. xD

so daripada bayar beratus kat klinik gigi swasta,
better ke KK. free je. hehe
(sebab government servant dapatlah free. kalau bukan pun kena bayar seringgit dua sahaja).

kalau tak de appointment boleh datang pagi.
petang untuk appointment. biasanya yang surgery dan lebih serius.

experience my dad kena warded kat hospital putrajaya pun ok.
sistem kat sana macam swasta.
katil and bilik tak la sefancy swasta,
tapi service ok sangat and makanan sedap. kihkih

cuma kalau sy deliver baby ke,
prefer swasta.
sebab swasta ai dapat doktor perempuan.
kalau kerajaan ko kena redha kalau ada doc perempuan, alhamdulillah.
kadang yang ada cuma doc lelaki.
kalau ke swasta ada choice lebih la. (bayar pun lebih. what to do)
anddd kat hospital kerajaan biasanya ada docs yang buat praktikal tu.
sy ada terdengar kisah depa bagi praktikal rawat pesakit.
kang ada yang salah jahit ke apa. ngeri jugak.
tapi better jangan dengar cerita kan, experience la sendiri. mana tau memang ok servicenya.
yang penting kena sabar queue. tu je. hehe

ok la sebelum entry jadi makan panjang,
better stop dulu and berehat-rehat.
penatnya hari ni hoih ke sana ke mari.

nanti kita cerita lagi.

tata!!

0 comments: