Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, June 20, 2015

sahur no. 2

seperti yang di-plan,
tahun ni sahur memang nak masak malam sebelum.
then bangun pukul 5 pagi untuk panaskan je.
tujuan : mengelak keletihan / kemengantukan dan makan yang mengenyangkan untuk bekalan badan pada siang hari. xD

hence for our second sahur,
i cooked chicken curry for both of us.
masak tengah-tengah malam sebab sebelum tu keletihan.. sy tidur dulu then bangun kemudian.

tahun ni memang tak ke masjid la kita.. terawih kat rumah je.
itu nanti la ceritas sebab apa.

so. ni lah dia kari ayamnya.
pekat gile hoih. ku campak sekotak santan kot.
tapi husband memang suka pun kari pekat-pekat ni :D
dia cakap tak de mee je, sebab pekat and best, he said.
bagus lah tu ada selera nak makan pagi-pagi HAHA


kari ayam pakai rempah babas aje. *insert lagu babas di background*



simple je lauk berbuka. 1 lauk je. orang lain makan meriah lagi daripada ni. lolx

yang penting kurma yusuf taiyoob (wet) tak tinggal.
sedap hoih.
3 biji makan everytime sahur.




sahur hari ni memang tak sempat nak masak last night.
sebab semalam balik berbuka kat rumah mil fil.
sampai rumah putrajaya from banting dah terkelepek hahaha.
nasib baik ada dendeng frozen tu.
so pagi tadi panaskan aje and goreng telur dadar 2 biji.
photo tak de.
takkan nak ambik gambar telur dadar ye tak. hahaha


ni kat bazar dengkil, on the way to rumah mil fil, singgah kejap beli ayam golek.

bazar dengkil ni kecik je.
satu deret ke belakang je macam tu.
tapi ok la.. tak penat nak berjalan.


bazar dengkil. semalam singgah.

dah tu je.
selamat berpuasa korang!

0 comments: