Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, June 20, 2015

makan di suki-ya, alamanda

ni cerita sebelum bulan ramadhan.
baru jugak la.
husband ajak makan japanese steamboat kat suki-ya, kedai yang baru dibuka kat alamanda.
location betul-betul depan tempat boling tingkat bawah tu. (bawah RASA food court, turun escalator).

ni first time sy makan steamboat jepun.
konsep adalah buffet, tapi dalam set yang kita bayar tu boleh choose 2 jenis sup/kuah.
then akan bagi set daging ikut pilihan kita.
yang lain-lain tu ko ambik la kat meja buffet.. macam sayur, balls, tauhu semua.
kitorang ambik miso dengan apantah lagi satu tu namanya.. tapi dia spicy sikit macam tomyam. kaler merah.

verdict? sedap la jugak.
healthy pun ye sebab sup kan.

harga adalah berbeza antara lunch and dinner.
dinner mahal lagi daripada lunch.
and ada tempoh masa untuk makan. tak boleh la 24 jam ko nak duduk situ. lolx


model suki-ya untuk hari itu. dengan baju rabbitnya.



set yang memang didatangkan dengan daging hiris yang super nipis. yum!



husband ai si pembelanja :D



sy lah, siapa lagi :P



dua jenis sup/kuah.



our table.



bird eye's view katanya :PP *hah? apa tu flatlay??* tak berapa flat la photo ni nak jadi flatlay. lolx



kupang-kupangan.



makan ais krim si ariana ni. geram tengok pipi sin chan dia tu.



dengan penuh ketangkasan mencelup segala daging and sayur yang ada. ahax

sekian.
malas nak type panjang. hahah

0 comments: