Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, November 02, 2015

the hospital experience

hi, everyone! :)

pantang day FOUR.
biasanya awal-awal ni memang berselera la makan singgang, ikan bakar, biskut semua tu.
everytime is lapar time haha *i should watch my eating, really! :P*

the baby tak ada nama lagi,
tunggu husband registerkan nanti. biar babahnya fikirkan nama.

the story of my labour experience. *untuk rekod, macam biasa*

pagi jumaat around 4am = start sakit contraction. at first ingat sakit biasa je but bila kira-kira sakit tu datang dan pergi selang 10 minit, then semakin kerap every 5 minutes, terus kejut husband bangun, siap-siap nak ke shah alam.

singgah rumah parents di shah alam, sempat solat subuh semua, baru pergi SALAM specialist. belakang rumah tu je ha. lolx

after register, terus naik ke labour room (LR). around 6.38am time tu.

makan breakfast, tunggu kat LR. lepas prosedur semua baru husband boleh masuk. beliau duduk di sebelah.

while the while terus baca surah maryam. lepas habis baca, pasang bacaan surah yang sama via phone. time tu dah macam semakin sakit. nurse suruh sedut wap untuk kasi mengantuk and lupakan segala kesakitan dan tipu daya dunia hahaha *ye exaggerate je tu*

time tu dah lost in my own world, tapi masih sedar jugak la.

tetiba dengar suara doktor. eh doktor dah sampai! time tu sedut wap bila tang sakit contraction datang je. and it got frequent. time ni berserah kat Allah la segalanya.

and around 10.45am, alhamdulillah delivered the baby boy secara normal. i always call my baby 'ahmad' sejak di dalam perut lagi. nama glamour dia.. hee. so they put ahmad in my arms *awwwww* dan lepas bersih-bersihkan baby semua, husband keluar LR pi azankan ahmad.

then lepak hospital 1 malam, makan makanan hospital (sedap!), duduk sesaja tengok tv, makan ubat, macam tu je la rutin kat wad. husband temankan tidur kat wad, dia bawak comforter and bentang tidur kat bawah.

thanks to my husband yang selalu ada di tepiku, my mom yang tak penat lelah *penat sebenarnya* menjaga sy and all my fams yang always be there for me. :') only Allah can repay you guys and your unconditional love. aicewah.

later on lah kita cerita pasal ahmad ye.
dia pun tengah tidur tu.. nanti tersedak pulak dia kita cerita pasal dia lolx

till then.
thanks for reading! :)


my precious number two.

0 comments: