Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, November 03, 2015

makanan berpantang

hahaha time confinement ni pun gambar-gambar makanan tak dapat dipisahkan :P

lauk-pauk pantang everyday adalah sama je.
but i enjoy it much.
may be cause it's the first week.
dah masuk 2nd, 3rd week tak tau la macam mana kan. haha

awal-awal ni elok la makan ikan dengan sayur sawi je.
later bila luka luar dalam dah ok, bolehlah nak makan ayam ke apa.
tu pun ayam kampung je kan. ayam bandar tak boleh.


option di hospital; singgang ikan atau ikan bakar. ni set singgang ikan.



for breakfast kat hospital, ada roti dan air milo. minum petang pun sama.

sy tak pernah skip meal kat hospital.
semua sy makan; pagi, tengah hari, petang, malam. lolx


ni set ikan bakar kat hospital.



sup sayur sawi close up.



ikan bakar hospital close up, dengan buah oren dan ulam pegaga.


manakala kat rumah pulak,
chef 'pantang food' is none other than my mom ^^
hari-hari dia la masakkan.
walaupun hari ni my mom kerja, dah siap-siap singgang kat dapur tinggal nak panaskan.
husband pulak tolong masakkan sayur mengikut instruction yang chef 'pantang food' berikan. lolx


this is what i eat everyday. kadang tukar singgang dengan ikan bakar. tu la dua menunya. sayur tu husband masak.

ada nampak orang share lauk berpantang kat fb.
variety menu dia.. tapi heran tetiba ada lauk ikan bilis goreng.
bukan ke tak boleh makan goreng-gorengan yang banyak time pantang?
mungkin jugak tu lauk untuk hari ke-30 kot.. dah later on punya lauk haha.

tapi so far tak de crave nak makan bukan-bukan,
may be sebab seminggu before deliver tu dah pulun makan buttered prawn la ketam la apa.
so now chillex makan makanan berkhasiat je la kita.
haha

till then!! :)

0 comments: