Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, November 22, 2015

the faces of the double As

ehh double As tu bukan azwan ali tau. hahahaa
apakah halnya nak azwan ali pulak :P
ni ariana dan anaqi; dua beradik bulat (anaqi tu may be la 'bakal bulat' lolx)

have some photos of them yang nak dishare kat blog ni.
cause last time i lost MOST OF ariana's photos when she was a baby in a corrupted external hard disk. TAK ADA BACK UP ok.
so gambar yang tinggal hanyalah di blog (dan mungkin juga sikit dalam phone husband and my mom)
jadi ada pentingnya jugak letak gambar depa dalam ni.
nanti esok-esok nak check gambar time kecik-kecik, ada la tempat nak menengoknya. hihi

some would ask; ariana jealous tak hui ada adik ni?
the answer is : i dunno, may be not, may be not yet.
setakat ni tak de la dia nak mengusik anaqi lebih-lebih atau tak puas hati ke apa dengan adik dia.
setakat ni dia baik la dengan anaqi.
kalau budak kecik tu menangis, ada la tukang tepuknya (bukan tepuk lepuk tu. tepuk baik-baik. haha)

cuma tang dia buat bising anaqi nak tidur, or lompat katil ke apa.. itu she's just having fun and tak tau pun dia kacau orang tidur. (tapi nanti kena marah jugaklah kan sebab mamanya garang kakaka)
may be i should loosen up and tak jadi garang sangat. :DDD
ni ariana konon tengah jawab call guna termometer ok! hahaha. anaqi menangis tu, sempat la ariana 'tenangkan'. kakak contoh sangat. :'D


anddd hahaha i love this photo!
just look at anaqi's face!! :P
nampak dah naik sikit pipi dia tu.
double chin dah menuju ke arah jalan yang benarrr. hahahaa

tajuk photo : 'anaqi says pfttt!'


and ingat tak hari tu sy beritahu yang ariana ni tak cukup baju sebab baju dia banyak dah ketat/senteng?
haritu sempat la beli online bajunya.
ni jumpsuit comel. bought it for RM43 each kalau tak silap harganya.
comel, tapi since first time beli dan pakai,
baru perasan yang susah jugak la kalau nak tukarkan pampers.
sebab baju dia satu tu kan atas ke bawah. kena buka semua. leceh sikit la.

my tiut ariana.



nak tangkap 'gambar still' memerlukan banyak frames ye. hahaha. ni pun gambar goyang. dia memang banyak pergerakan.



makan keropok.

budak ariana ni memang choosy ok bab makan.
nasi sangatlah jarang nak. makan pun paling berjaya 5-6 suap.
selebihnya kalau yang dia nak pun; keropok, sup, sate, macaroni pun tengoklah-- mac n cheese nak lah dia.
pening fikir nak bagi makan apa ke dia ni.
kadang tu sy masak dia makan 1-2 suap je hahahaa *menangis di sudut sambil buang makanan dalam bakul sampah*
takkan hari-hari nak masak mac n cheese. obese la hoih. lolx
now sy tengah berpantang ni lagi la tak de masak apa untuk dia.
harapkan orang kat rumah ni belikan apa-apa makanan untuk dia kalau keluar.
dengan harapan dia nak makan lah. hee.


anaqi yang suka bebas tidak dibedung. sama macam kakak dia dulu.



muka kesian nama dia. haha



ni kalau dia menangis macam ni la. menangis pun cute.. lolx

walaupun jarang sebenarnya dia ni nangis.
kecuali lapar atau diabaikan lama sangat.
if not dia duduk je diam-diam.
kalau terberak pun dia diam je.
nak tau berak ke tak, kena bau. kakaka






cemas jugak,
anaqi ni lama ok tidur siang.
kurisau kang malam dia bangun.
tapi time dia berjaga waktu malam tu tak sama;
bergantung either dia terjaga ke tak sebelum tu.
tapi tak tentu jugak.

macam last night, dia dah berjaga 10pm sampai 12 midnight.
ingatkan lepas tu tidurlah kan.
sebab biasanya dia jaga 2 jam macam tu then tidur 4 jam dan lebih. kalau bangun minum pun, tidur balik.
tapi last night tidak, ok.
dia try nak tidur, tapi jaga balik.
nak tidur, jaga balik.
saaaaampai pukul 7 pagi baru tidur. hahahaaaaaa *cries*
nasib baik harini cuti ahad, so husband ada. dia tolong take over pukul 2 pagi sampai ke sudah.
kesian jugak kat anaqi, ntah-ntah dia sakit perut ke apa kan.
tak dapat nak tidur.

ni kalau time-time tidur nyenyak gini la.

hopefully malam ni dapatlah dia tidur lama sikit.
haha. kita doakan sama-sama. :P

anaqi says tata for now!

0 comments: