Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, November 23, 2015

day 25 : confinement

wow it's almost a month already!
and i managed to get through it so far. heh he.
at least tekakku masih menerima singgang ikan, ikan bakar, sayur sawi dan biskut-biskut semua tu.
walaupun kadang memang la nak makan benda lain, tapi tak de la terliur ke apa. tak kisah sangat kot. asalkan ada makanan. (since sy ni cepat lapar hoahh perut raksasa sangat!) :P

pulak tu sekarang ni musim hujan. (alhamdulillah, i love rainy season!)
jadi cuaca adalah sejuk, cozy.
perasaan je 'sejuk' bila nampak hujan kat luar.
tapi hakikatnya hari-hari ai is berpeluh-peluh ok.
tak tau la sebab orang yang tengah berpantang ni badan panas ke kenapa.
everyday is like working out day. terbakar kalori-kalori semua ni. padahal tak de bersenam pun.


tengoklah tu depa ni conquer katil, macam mana mama nak tidur! :B

ariana memang penconquer katil berjaya haha
rasanya budak-budak baya dia banyak macam tu.
tidur tergolek sana tergolek sini.
asal-asalnya tidur lurus, tetiba sat lagi jadi melintang. :'DD
husband awal-awal memang dah tempah tiket tidur kat tilam bawah-tepi katil tu.
mana muat pun dia nak tidur kat katil.
tu time dia ada la. kadang dia balik tidur kat putrajaya sebab nak pi kerja.
tinggal sy la dengan anaqi, ariana tidur dengan nenek atuk.


haa siapa kata orang pantang tak boleh makan meatballs ikea?
ambik ni! :P

semalam diorang-diorang ni pergi ikea; kirim meatballs.

tak de la sy makan sorang semua tu.
sy makan 3 ketul je dengan nasi.
yang lain bagi husband and ariana makan. hahaha
apapun memang heaven sekali sekala dapat makan selain daripada ikan. wah hahaa

orang tengah berpantang, makan ni je la mampu. kakaka


then semalam mama bakar roti ban signature family hajah mariam (nenek ambe) :D
makan jugakk 2 ketul. haha
makan tang panas-panas sambil tengok muzik-muzik separuh akhir (tengok hazama punya lagu la best), memang awesome.

mama offer lagi, tapi tak pe la, ai berdiet katanya. HAHAA

husband ada beli penimbang baru, sebab 2 penimbang kat rumah kitorang dah rosak. (kasihannn)
so nak timbang jugaklah tengok berapa berat lepas bersalin.


before pregnancy : 47 kg

last weight on pregnancy : 58.5 kg (dalam 11 kg naik)

check up doktor a week after delivery : 52 kg

penimbang husband baru beli : 49 kg


yiehha maknanya dari 52 kg tu dah turun 49. tinggal lagi 2 kg nak diturunkan untuk ke berat asal!!
(ntah dapat turun ntah tak tu)
sebab tengok kebiasaannya kan orang akan bertambah berat lepas bersalin.
doa-doakan la dapat turun.
sebab sy ni bukan stok orang tinggi ye.
kang berat lebih-lebih, jadi pohon nan rendang je. kikiki

oklah tu saja untuk kali ni.
nanti kita update lagi.
tata tutu!

0 comments: