Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, November 23, 2015

mencuba produk baru

semakin sy men-tua ni *bahaha* semakin wujudlah problem di kulit muka.
aih sebenarnya dari zaman teenager pun dengan zits nye lah apa.
mah face is vely sensitive one.
silap makan sikit akan wujudlah zits itu. *ai redhooo. eh takkk. ai pi beli aiken lepas tu dah tak de zits hahaa*

dan kemudian problem lain wujud lepas-lepas pregnancy.
start dari first pregnancy, bawak ke yang kedua ni.
i guess it's the hormon. ataupun memang dah tua punnn kakaka.
bintik jeragat kecik-kecik mula menampakkan diri.
sy perasan yang bendalah ni keluar right on and after pregnancy time.
lepas tu tak nak hilang pulak tu.
wani e pulak pemalas jaga muka, tak berdisiplin lagi.
harapkan cuci muka, pakai krim. dah tu je. nama pun malas kan. haa rasakan :P

so bila dah keluar bintik ni barulah sibuk nak mencari solution.
orang cakap prevention is better than cure.
ni baru sibuk nak cure. haha

baru-baru ni sy baru lah nak try produk bio-essence; tanaka white.
so marilah tengok nanti sama ada berkesan ke tak.
kalau tak berkesan, kita cari produk lain pulak.

apapun kita beli la trial pack dia dulu.
kecik-kecikk je comel-comel.

didatangkan dengan pencuci muka, clarifying softener (toner), serum, day cream & night cream.



beli jugak serum dia yang saiz biasa. sebab katanya boleh kurangkan jeragat ni.

so jeragat, nyiah ko dari mukaku ini!!
hopefully haha.

bye!!

1 comments:

Shima Shafii says:
at: March 2, 2016 at 4:15 PM said...

hi, suka baca entry sis.
if berminat nak try produk seqy beauty,
whatsapp 016-6361793
:-)