Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, November 04, 2015

baby day 6 : berkhitan


husband cakap nak sunatkan baby awal.
senang nak jaga kalau bersunat awal ni, plus tali pusat dia dah putus on day 4.
tadi diorang baru balik dari SALAM specialist.
selamat dah bersunat anakandaku.
tapi tak sanggup tengok dia menangis tu je la awal-awal ni.
ahmad biasanya sorang yang tenang and jarang menangis.
ni masuk-masuk pintu rumah je dah menangis.
waaaa sedihnya aiiii *maknya drama lebih*
doc ada la bagi ubat semua.. in two days kena makan supaya dia tidur and tak sakit sangat.
tang nak mencuci tu yang ai is ngeri.
yang ni diorang operate pakai klip, bukan potong biasa. dah moden kan sekarang; klip saja.
doc said it will be recovered in 7-10 days.
tapi doc cakap menengokkan keadaan ahmad ni, prolly akan sembuh lebih awal.
eloklah sembuh awal, tak sanggup nak tengok dia menangis lama-lama.
get well soon ye, son.

love youuu.

4 comments:

Bawangputehdotcom says:
at: November 4, 2015 at 12:29 PM said...

Ciklin ngan suami pun plan nak sunatkan awal baby nanti..tapi susah tak eh nak jaga? dah la pengalaman pertama jadi ibu ni..hehehe seram

wani ezryl * says:
at: November 4, 2015 at 5:10 PM said...

tak tau jugak ni senang tak nak jaga, tapi doktor pun cakap elok sunat awal sebab senang jaga time kecik and cepat sembuhnya. time mandi kena rajin rendam air biar cpt sembuh. then kena rajin bersihkan klip dia kalau tukar pampers. so far tadi lepas balik klinik tu je la baby nangis, lepas tu now dah tak nangis sangat. apapun nanti time mandi baby, boleh minta tolong husband awk mandikan :)

Bawangputehdotcom says:
at: November 5, 2015 at 9:40 AM said...

owh..alhamdulillah lah baby awak tak nangis...hope cepat sembuh. senang kan siap2 dari kecik.tak sabar nak tgk baby wani.

wani ezryl * says:
at: November 5, 2015 at 12:55 PM said...

alhamdulillah sekali tu je dia menangis sakit. lepas2 tu dia buat muka relax je hihi. cuma kena bersihkan betul2 spy xde infection semua. thanks for the wish, ciklin :)