Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, September 10, 2015

what a tiring day

hari ni rasa kepenatan betul.
mungkin sebab duduk berterusan 4 jam dalam meeting room,
jadinya back ache plus mengantuk betul lepas tu and lunch pun lewat sikit.

balik rumah nak masak pun tak larat mana,
just panaskan ikan singgang semalam untuk ariana makan (dia pun balik dari taska memang dah tidur. lama jugak la dia tidur, sampai pukul 8pm).
then marinate ayam untuk di-grill je and makan dengan nasi panas.

time pregnant and kepenatan macam ni memang the helps from the husband sangat-sangat dihargai.
teringat borak-borak dengan kawan-kawan kat meja bulat that day;
from a guy's perspective, diorang straight to the point.
kalau nak minta tolong buat apa-apa, sila beritahu.
and from a woman's perspective pulak, sorang kawan ni cakap if dia lipat baju and tinggalkan kat situ, diharapkan husband boleh faham sendiri and ambil baju tu simpan dalam almari.
but in the end baju tu duduk situ je tak berusik. haha
it's true how men and women's thinking differs.

it's quite true tentang guys yang straight to the point ni.
sy kalau nak minta tolong husband buat apa-apa, sy bitau.
be it basuh baju ke sidai baju ke etc.
and it's a bliss to have him yang super ringan tulang kat rumah.
kadang teori kena bitau semua kat lelaki ni kurang terpakai jugak in our household.
sebab kadang kita tak minta tolong pun, husband tiba-tiba vakum rumah la, tukar pampers ariana bariana la, buatkan susu and even lipat kain without being asked pun pernah!
tadi pun time grill ayam, kita tinggalkan ayam tu kejap.
lepak bilik golek sana sini main internet.
then back to the kitchen tiba-tiba tengok dia tengah take over masakkan ayam-ayam tu. lolx
memang i really appreciate it, lagi-lagi time tak berapa nak larat sangat macam sekarang.
he even offers to hantar and jemput ariana pergi balik taska and suruh sy rehat.
how thoughtful of him.

good thing esok dah jumaat.
i need a good rest on weekend.
walaupun jenis tak duduk diam kan,
tapi kalau dah penat macam ni kadang kena jugak duduk diam-diam.
lolx
till then!

0 comments: