Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, September 06, 2015

siap sedia beli barang baby

today dah masuk week 30.
plan nak beli barang-barang baby sikit demi sikit *lama-lama jadi bukit. fuahaha*
semalam baru sempat beli first batch.
mula-mula ke kedai manjaku kat bangi.
ingatkan ada la diskaun or harga murah daripada tempat lain.
rupanya kad diskaun maternity dia dah tak ada.
and harga memang standard macam kedai lain or even lagi mahal.
so tak jadi nak beli kat situ.

kitorang gerak ke jusco cheras selatan untuk beli apa yang ada.
tapi tak de sale apa pun. sebab merdeka sale baru je lepas.
tak kisahlah tak de sale pun, kita beli je haha
asalkan tak bersesak, tenang sikit nak shopping :D
plus, harga kalau tak sale pun lagi murah kot banding dengan kedai manjaku.

so ni lah few items yang berjaya dibeli semalam :

tak banyak mana, tapi habis jugak RM300+. wuwu T_T

thanks husband sebab belanja semua ni. lolx
berjaya beli :

  • 5 baju tidur
  • 4 baju lubang-lubangan
  • 5 mittens & booties (sarung tangan/kaki)
  • 1 set stoking bentuk kasut comelness!
  • 2 towels
  • 2 barut perut
  • changing mat
  • syampu, sabun, pengorek telinga, pemotong kuku, sikat, penyedut hingus
  • wet tissues
  • nursing pads
  • maternity pads


ada barang yang tak jumpa lagi macam bantal, krim ruam etc.
bantal tu kira nak beli baru.
tapi ada jugak certain things yang kita akan pakai mana ada from ariana punya dulu.
contohnya lampin, selimut, baju-baju, tilam, termometer etc.



barut perut yang 'terpaksa' dibeli sebab comelness sangat!


haa tetiba terjumpa penyedut hingus yang pakai tiub ok.
harus la beli. xD

dengan penuh kekaguman mengambil ni dari rak :P tapi harapnya tak de la guna sangat bendalah ni. hope less runny nose occurs eh. aamiin.



cara guna macam dalam gambar ni. oo begitu rupanyaaa

apa-apa hal nanti kita minta husband yang sedutkan ok.
ai is kena baring rehat je time tu kikiki

and walaupun changing mat dah ada,
tapi 'terpaksa' ambik jugak yang ini sebab gorgeousnya lahai i couldn't help it!!

harga RM15 je so mari kita ambik!


nanti nak cari/beli baju yang lawa jugaklah untuk baby.
selain baju tipikal lubang-lubang haha
at least sepasang baju super comelness to welcome the baby.. aicewah.

tapi barang untuk diri sendiri tak beli sangat pun lagi.
tak pe lah one by one ok.
nasib baik ada yang boleh di-recycle daripada maternity/delivery experience yang lepas.

ok lain kali shopping lagi.
haha
till then!

2 comments:

Bawangputehdotcom says:
at: September 7, 2015 at 10:08 AM said...

wah dah 30weeks..sama la ngan ciklin. Bila due date baby eh?
ciklin baru start beli baju baby..yang lain2 masih belum beli..masih blur2 maklum lah anak sulung

wani ezryl * says:
at: September 7, 2015 at 8:31 PM said...

wahh tahniah pregnancy anak yg first! mesti excited kan beli barang-barang semua. nanti boleh google, checklist barang baby. senang nak plan apa nak beli. kadang ada benda yang tak perlu pun. contohnya macam baby carrier.. kejap je pakai. once baby dah besar sikit dia tak duduk dah dalam tu. tp terpulang pd parents if nak beli. EDD sy 15.11 tapi may be awal sikit kot kalau ikutkan scan baby hari tu. semoga dipermudahkan utk awak :)