Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, September 09, 2015

KIK

bersiaran lagi kita!! xD

dua hari ni kitorang adalah sibuk menyibukkan diri di konvensyen KIK.
what the elf is konvensyen KIK?
bagi yang tak tau atau tak menyertai government *ahha!*, KIK atau 'kumpulan inovatif dan kreatif' adalah so-called group yang bertanding untuk innovative solution kepada masalah-masalah yang berlaku di jabatan.
i'm with my group, 'strategik' from our humble division.
yang tak ada la masalah sangat tapi mereka-reka masalah untuk participate ahahahh
idea for the project was actually originated from me *which made me proud kahkah*
asalnya digunakan saja-saja kat bahagian kitorang, tapi SUB (big boss) berminat supaya di-KIK-kan.
though benda tu super simple je and tak de impak besar dari segi kos.
and i came up with the idea just untuk memudahkan kerja kat bahagian tu je. not more. lolx

we didnit win, but we had so much fun.
maka marilah tengok gambar-gambar yang ada.
jyeah!

konsep kali ni adalah bertemakan 'lego'. game lego di ruang legar.



people can come and assemble the lego.


banyak persembahan groups yang menarik sebenarnya.
banyak yang berlakon. *niceee*

salah satu group yang berlakon.


dan sy tertarik kat satu design slide ni.. from DBKL.
design dia neattt!
(satu benda yang sy suka pasal KIK ni adalah design untuk slides. sebab tu sy offer untuk buat slide. cuz i'm loving it! xD)

cute kan!



dan ini view semasa group kitorang present.

group kitorang ni adalah sempoi-selamba-last minute. kihkih
tak ada la prepare buat lakonan ke apa.
present macam biasa je.
may be sebab kekangan masa, as everyone was busy.
but dokumen kitorang adalah lengkap ok. :D



ni jugak group yang berlakon, from our ministry :)



another group from our ministry yang menang third place. yeah! very entertaining.



tengok tu punyalah bersusun dokumen-dokumen KIK yang tebal gile bapak punya tebal kat meja panel.



sempat bergambar dengan bunting KIK.



my group members. ada jugak yang tak de dalam gambar.



interesting. projek jejak asnaf daripada MAIWP.



time ni dah nak acara penutup.



timbalan menteri officiate the majlis penutup. tu faci kitorang tengah ambik cenderahati.


and last but not least!!!
group snapshots! ahahaa.

ada tiga orang missing dalam gambar ni sebab ada hal time tu. but we still pull it off in the photo teehee *gambar yang bertiga tu nanti kita photoshop kan ok. :DDD*



and the lovelies pose!! xD *mata kebil-kebil buat-buat comel*

0 comments: