Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, December 18, 2015

tough choice.. not so tough

gambar printed masa photoshoot kat hospital tu dah sampi! wee hoo!
good thing is, photog company tu cakap ada glitch apantah yang menjadikan gambar tu blur.
so sebagai ganti diorang bagi extra gambar printed for free!
haha rezeki, rezeki.
(sebab asalnya sy beli sekeping je. do you know how expensive it is untuk sekeping gambar je?)

anything relates to babies is expensive i guess.
especially the nice looking, good quality one.

for instance, as simple as a diapers/baby changing bag.
alah beg yang untuk isi lampin pakai buang, botol susu, barang-barang baby kalau kita nak keluar rumah.

ada je beg yang murah. macam ni :

tapi bersedialah dengan saiznya yang besar, design pun ko terimalah seadanya. lolx


but then tiba-tiba ada pulak beg yang oh-sungguh-lawa, tak nampak macam beg diapers pun, look more like a handbag to me, stok-stok selebriti hollywood elok la pakai ni. macam :


ataupun ini :



beg-beg lawa macam ni siapa yang tak nak kan.
tapi relakan lah diri untuk bayar ratus-ratus bawak ke ribu-ribu.
paling murah storksak yang lawa ni ada lah dalam 500 ringgit kot.
kalau rasa 500 tu mahal sangat, ada yang 'murah sikit' macam skiphop. 300+++ ke atas je wawawa

cantik jugakk. skiphop.

so dalam kes ni,
selain daripada budget (alah duit boleh cari. *kata-kata orang yang tak pentingkan duniawi* kihkih)
.. adalah needs and necessity.

ada 10 barang nak beli.
tapi tak dapat nak beli semua.
maka kena la prioritize.

pstt.. sebenarnya zaman ariana pun pakai beg mana ada je.
kadang non-woven bag pun kita pakai buat isi pampers & susu. wihihi. sempoii.


and then my eyes were lay on this :

mamaroo bouncer 3.0. boleh control dengan smartphone, bak hang!

bye bye, nuna leaf! *eh tetiba* *mak-mak tau la kot apa tu nuna leaf :P*
kita ni pulak jenis-jenis 'orang gadget' instead of 'orang handbag'.
nampak pulak benda handy macam ni memang la mata tu bercahaya sikit. hahaha

harga seribu setengah, dah boleh beli dah handbag storksak elizabeth tu.
so handbag seribu dengan gadget awesome seribu.. mana nak?? :B

1 comments:

O'gosh Iskandar says:
at: December 19, 2015 at 8:03 AM said...

assalamualaikum wani... To for coming to my blog...Ada baby ye...anyway, I like the bag yg the 3rd-grey one.... Super nice.... Nasib anak2 dh besar sikit...huhu