Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, August 04, 2014

the sum up of wani e's raya

rasanya tak lewat sangat untuk wish..
HAPPY AIDILFITRI!! xD
mohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap sy. :)

so how's your raya?
awesome?

sy ni malas nak buat dua tiga entry raya.
so sy campak semua dalam ni.. boleh tak? HAHA
gambar pun tak de picspam. sikit sikit je ai letak sini.

di bawah ni adalah hari sabtu last before nak raya.
akhirnya berjaya jugak berbuka puasa kat johnny's yang forever penuh tu kan. lolx
surprisingly masih ramai suku sakat di putrajaya yang tak balik kampung lagi :P
may be balik last minute macam kitorang sebab nak elak jam.
kitorang tak elak jam pun, tapi sebab dekat je kampungnya. huahaha


my husband and my daughter, ariana.



ariana gigit sudu.



budak ni baru ada empat batang gigi. haha

kuih muih raya?
tak sempat nak buat pun ok.
i mean kuih yang decent la. yang pakai butter tepung semua tu.

sempat buat popia gunting sira je.
husband pulak buat coklat almond celup.

tapi lenguh jugak la membuat popia gunting ni.
kerja nak menggulung dan menggunting tu tedious sungguh. haha
rasanya kuih raya paling win, yang senang gile nak buat may be la kuih cornflakes madu. letak madu, bakar 2 minit. siap.
yang ni siap nak buat sambal sira semua.
sampai ke pagi kot buat ni.
tapi tak pe, puas hati akhirnya berjaya buat popia gunting sira.
susah nak jumpa kat kedai. kita buat je la :D

the result.
sebekas bagi kat my mom,
sebekas lagi bagi kat mak (mertua).
selebihnya buat makan sendiri.

yang di bawah ni, coklat almond celup (biskut kentang) yang husband buat.
sebenarnya dua-dua kuih ni kitorang buat sama-sama.
cuma ada lah yang mengepalai pembuatan tersebut. lolx


chocolate almond biscuits. inspired by pepero. HAHA

tahun ni balik beraya kat rumah in laws dulu.
hidangan yang sy masak sendiri; rendang ayam.
tapi masak awal-awal dari rumah putrajaya la.
hari raya panaskan aje.
nak masak kat sana takut dapur tak cukup.

sy masak pun sebab tau depa ni pagi raya memang biasanya tak de rendang ayam. haha
so balik kampung tu singgah beli lemang.
cukup la tu ada lemang and rendang.

diorang biasa masak ayam kicap atau kari ayam. dengan kerang.
sebab biasanya first and second day raya tu memang pulun pergi beraya rumah sedara-mara.
so tak ada masak rendang ke apa. mungkin la.

my chicken rendang. sedap bak hang *puji rendang sendiri. HAHA*



kari ayam yang biras sy, ila masak.



hidangan hari raya di atas meja.

rendang kerang tu kakak ipar, kak nora yang buat.
tu lemang yang kitorang beli sebelum tu.
pagi raya panaskan je dalam oven.
yang di tengah abaikan aje ye, tu makanan baby. cousin ariana punya. hah haha

baju raya?
tema lebih kurang macam pink belacan kot.
baju raya sy ada sepasang je kurung.
tak jumpa baju lain yang best. lolx


husband and i.. in pink.

selebihnya ni gambar masa beraya.
enjoyx!!

spot ariana's hello kitty handbag. lolx

kalau tengok gaya ariana pakai handbag tu,
macam mak datin. hahaha
ada yang tanya, kenapa tak belikan dia beg bertali.
macam yang budak-budak lain pakai.
ehhh mau dia pakai kan. plus sy nampak beg macam ni lagi lawa.
and elegant for a baby kid.
and jugak muat-muat nak isi sampul raya yang panjang tu.


gambar bertiga lagi. selfshot.



selamat hari raya!! weehoo! *lompat bintang di tengah laman*



ni gambar suasana beraya. letak satu je la nak bagi gambaran kan. haha

memang banyak gile rumah kitorang pergi beraya.
yang best adalah rumah yang hidang air ribena. lolx
rumah tu jugak hidang nasi putih dengan lauk, ok.
and ada lagi rumah best yang hidang rendang ayam kicap. lemang.
memang hidangan orang jawa la. superb.
nanti nak cari resipi la buat rendang ayam kicap.

then raya ketiga tu bertolak balik ke kampung tok sy di terengganu.

on the way! xD



my mom bawak balik rendang ayam mak lang yang legend. sedappp.



husband tolong bakar sate.

kejap je kat rumah tok.
the next day ke KTcity untuk beraya ke rumah sedara and kawan.
and terus stay sana satu malam before balik keesokan harinya.
yang tu nanti la cerita.

open house di rumah kawan, KTcity.
that's all for now!
have a blessed raya, everyone!

3 comments:

Azra Yukiko says:
at: August 4, 2014 at 10:12 AM said...

selamat hari raya!!! popia gunting sira tu nampak sangat best!

wani ezryl * says:
at: August 5, 2014 at 5:04 PM said...

selamat hari raya, azra!! wahh blog baru ke? ha a try la buat popia tu.. kat luar xbyk jumpa. ^^

Azra Yukiko says:
at: August 12, 2014 at 4:20 PM said...

tak buat blog baru. tukar url ja. hahahaha.