Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, August 12, 2014

kotboi

haha tajuk tu.. terbalikkan je lah.
and that's what i'm gonna write today.

hari tu lalu depan mc d,
foh terkejut kau,
memang kosong.
ni bukan sebarang mc d.
ni mc d alamanda yang forever beratur tu ok.
rasa awkward la pulak bila nampak kosong macam tu. HAHA

so korang macam mana?
terlibat dalam gerakan boikot memboikot ni ke?

as untuk sy,
sy memang dah lama tak makan mc d.
bukan sebab boikot pun asalnya,
sebab tak rasa nak makan je. lolx
sticker kereta mc d pun sy ada.
cuma dah cabut sebab tak support tindakan keganasan.
ada lagi sticker tu dalam dashboard.. weewee

but bila tengok list produk barangan yang support isra*el hampeh tu,
ya Allah punyalah banyak!

antara barang yang sy selalu pakai pun..

banyak barang baby beli yang ni.. J&J.


maggi woiiii sedap woiiii

kadang baca kat internet ni,
diorang cakap
kalau makan makanan daripada pengeluar yang support isra*el ngokngek,
sama la macam ko beli peluru la apa.
waaa tak de pun kita nak beli peluru masa makan maggi weyyy

in fact kat dapur tu ada lagi 3 paket maggi kari.
lepas ni tak tau kehidupan tak de maggi. hihi
i mean untuk perisa kari la. ada ke brand lain yang sesedap maggi kari?
kalau tomyam tu memang beli ruski. ruski best!
kotex. guu.

memang pengguna kotex forever ever ok.
haha
tapi hari tu pergi kedai, try beli libresse pulak.
mana la tau ok.


wahh KFC pun?!!
tak sy tak de boikot KFC pun.
few times jugak la makan KFC.
cuma sebab jarang makan fast food sangat sekarang ni.
banyak masak kat rumah je atau beli makanan tempatan haha
sy prefer KFC la daripada mc d dari segi kesihatan.
makanan KFC ni nampak macam lagi healthy daripada mc d.
ko tengok ayam goreng pun dah cukup.
mc d punya ayam kaler oren terang ok.
(tapi sedap jugak. kehkeh)
tapi KFC nampaknya setakat ni ada pelanggan lagi.



make ups.
jarang bermake up,
tapi bila beli barang make up tu
biasanya maybelline dengan revlon je.
rupanya dua-dua ni pun belahkan si isra*el.
hailaa banyak jugak rupanya barang yang bagi sumber kewangan untuk peperangan ni. tah apa-apa tah kan.


but nak ikutkan,
banyak lagi.
ko nak boikot semua tak terkejar.
jadi kalau nak, silalah ambik pendekatan tun m tahun 1981;
boikot selagi boleh, tapi kalau penting sangat baru beli.
(yang boikot 1981 ni sy baru tau pagi tadi, kawan sy share newspaper cutting tun m boikot british sebab british sekat ekonomi malaysia. and boikot ni berjaya!)

sy tak de nak declare yang sy boikot barang-barang semua ni apa.
masih pakai fb,
masih guna komputer dengan processor intel,
masih makan kuih cornflakes...

cumanya walaupun sy tak boikot gila-gila macam sesetengah orang tu,
sy support keamanan dunia.
as untuk produk-produk di atas yang sy pakai,
kalau rasa keperluan, sy akan beli.
kalau tak, sy cari substitute je. hihi

cumanya sy nak tengok la boikot kat mc d ni forever ever ke
atau bermusim je macam dulu.
lepas beberapa weeks or months,
mc d penuh balik. same as starbucks, coke, pepsi semua.

makan mc d atau tak,
yang pentingnya jihad ni ada macam-macam bentuk.
ko boleh pilih bentuk apa yang ko nak.
tiada paksaan di situ.
and teruskan prayer untuk sedara Islam kita di seluruh dunia.

world peace.

0 comments: