Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, August 18, 2014

masak-memasak

blog ni penuh dengan gambar makanan je kan.. fuahaha
bertabahlah, kalian.
bulan puasa or not,
photos makanan tetap menceriakan blog ni :'DDD
tapi on weekdays tak ada lah memasak mana,
kadang tu makan kat luar jugak.
kadang masak tapi simple je,
sebab husband pun katanya nak kurangkan makan nasi.
so masak untuk diri sendiri tak meriah pun tak apa, janji kenyang :D

sabtu lepas beriya masak breakfast berat sikit.

sabtu kan, mood santai.
so ada banyak masa nak lepak lama kat dapur. lolx


guna pemanggang ajaib je. beginilah orang yang tinggal kat apartment. hihihu



before and after. this is 'the after'.



scramble egg meriah.

bahan dalam scramble egg ni lebih kepada omelet,
tapi telurnya dipecah-pecahkan.
ada bawang, cili benggala, tomato dan cendawan potong kecik-kecik.

lepas tu goreng sayur.


sayur mayur.. consisting of grilled potatoes & carrots, bawang, brokoli, cendawan dan baby tomatoes. dan seasonings.

(seasonings kat rumah ni memang tak pakai ajinomoto FYI).

ada kawan yang menegakkan ajinomoto memberitahu,
aji ni ok je,
kalau tak, macam mana orang kat jepun tu sihat walafiat boleh hidup lama.

tapi pada sy,
kalau dah makan kat luar dah banyak aji,
kat rumah biarlah tak ada aji. xD

plus orang jepun tu lifestyle macam mana.
lain.

buat dua plates.



dah siap breakfast!! :)

dan makanan-makanan lain..

daging masak merah.



nasi goreng pakai cili kering tumbuk. yums.



cuba resipi baru; ayam kampung berempah dan berkerisik. funny taste, i'll stick to ayam kicap aje lepas ni. HAHA

ok next time kita masak-memasak lagi.
bye!

0 comments: