Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, August 30, 2014

husband's convocation

beholddd!!
as this entry may be superlong with photos and whatsnot! lolx

tapi tak apa,
cuti panjang hari merdeka ni korang mesti ada banyak masa untuk baca panjang-panjang. wihihi

jadi silakan seat back, relax
keep calm and scroll :P


title : the convo boy

kejadian ni berlaku hari selasa yang lepas.
yeah kitorang P*TDs ni ada hari konvo,
lepas tamat kursus selama enam bulan.
tapi tak ada lah dan dan lepas kursus tu terus konvo.
tak ok.
biasanya tunggu nak dekat setahun macam tu.. lolx

kitorang stay kat seri pacific hotel, KL.
memang puas hati stay sini.
harga affordable, walaupun 4 bintang.
staffs semua baik and friendly.
design bilik pun lawa.


mencari jalan sendiri ke hotel berbekalkan GPS from putrajaya to KL :P selfshot of both.



bermain dengan phone camera.



the real color ;)



tak boleh duduk diam buat photoshoot budak ni. AHAHA



katil yang awesome mosome.



workstation & tv. belakang tu adalah kabinet dalam dinding. kiri kanan ada dinding macam ni. jimat space.



bilik air pun neat. seperating both shower & bath tub in two small rooms.



sabun mabun and things. lolx



bath tub area. tempat favourite ariana. :D



rain shower.



memang neat.



hey yo!



kabinet dalam dinding; ariana tengah main mini bar bersaiz diri sendiri. bahaha

first day tu husband rehearsal,
so kitorang lepak je la tunggu dia habis.
malam tu baru keluar cari makan.
i suggested to go to kampung baharu (tu nama baru dia. lolx) / kampung baru to this restaurant called suraya seafood.
memang well known tempat ni.
super sedap.

if korang nak ke sini,
cari jalan raja muda musa.
mana nak tau ini jalan?
lorong jalan kat tempat makan ayam kampung tu.. ada pintu gerbang kecik kat depan.
bila masuk,
kiri kanan semua kedai makan.
gila meriah ok. my type of tempat makan; noisy, packed, food heaven~
hahaha.
jalan depan sikiiit je.
suraya seafood is located to your right.
papan tanda kedai kaler purple.
nah ini menu dia :

bukti kehadiran kami di sini! HAHA



i don't know why our daughter made that shocked look. hihu

kat kedai makan sini memang merata orang datang singgah meja jual itu ini.
kejap karang ada orang jual dvd lah
mainan berlampu-lampu lah
cincin batu lah
lampu ofis lah
macam-macam.


tengah tengok menu.



suasana di dalam kedai. besar jugak kedainya, tapi crowded. nasib baik jumpa meja. nasib baik hari selasa.

kalau hari minggu confirm kena tunggu kat luar ni nak dapatkan meja. haha


kat belah pintu masuk ada meja buat kerabu, somtam semua. depan dia adatempat bakar kerang.



cangg!! ye inilah yang dinanti-nanti!! kerang bakar oyeah!! *menari ala sin chan*

kerang dia besar boleh tahan.
seronok makan.
sos dia ada serpihan kacang. rare.

bila google sebelum tu,
orang cakap suraya seafood ni ikan siakap tiga rasa dia killer menu.
killer menu katanya.
so let's try. xD


memang sedap mak aihhhh

tapi yang famous kat sini sebenarnya
adalah pulut mangga, bubur nasi dengan apantah lagi ai lupa. wihihi
tapi yang tu tak try pun.
sy lebih suka makan ikan tiga rasa ;)


tomyam ayam campur udang. pekat, pedas sikit-sikit and lazat!!

memang puas hati la makan.
bayar RM53 je untuk semua termasuk air.
kitorang datang situ naik cab je.
maunya nak drive.
satu, parking kat hotel limited. kalau keluar kang mesti balik tak de parking.
dua, kampung baru ni padat gile. mana nak park kereta, hoih??

naik teksi baru RM10-12 macam tu sehala.

esoknya pergi majlis konvo husband.
katanya budak bawah 12 tahun tak boleh masuk ke dewan,
so kitorang tunggu kat luar je.

yang stress tu kedai bunganya ada seketul je.
well bukan kedai pun, dia macam bukak meja kat situ. kat depan dewan.
sampai sana je tengok tinggal dalam 3 bouquet je.
tu pun bouquet yang kecik and ada anak patung tu.
yang besar cantik bunga banyak-banyak semua orang dah rembat.
memang hari tu ramai la orang berkonvo tanpa bunga.

tak boleh jadi ni.
terus patah balik ke hotel di sebelah.
tanya bellboy, mana kedai bunga.
ok great, hotel ada service gubah bunga.
mahal sikit la, tapi biarlah. asal ada bunga.

balik rumah lepas tu sy cadangkan kat kawan yang terlibat dengan event ni untuk panggil lebih banyak florists untuk next convo.
kesian budak-budak ni konvo tak de bunga. hihi


congrats, you!



kak ida pun berkonvo jugak. group selfshot.



family snapshot.



jumpa haze kejap. lama gile tak jumpa dia ni. xD



nak merdeka dah hoih. nampak tu jalur gemilang tu. ;)



shocked! haaaaa



selain bunga, belikan hadiah jugak untuk husband from valentino rudy. abaikan objek yang sedang tidur di sebelah tu. wahaha


petang tu singgah shah alam kejap,
then malam balik rumah.

esoknya kerja. hahaha hahahahhahhhaha *muka malas nak pi kerja* :P

0 comments: