Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, August 15, 2014

jamuan-jamuan raya

happy friday!! xD

sekarang ni in a month adalah waktu-waktu orang buat open house, jamuan raya, raya potluck etc.
sy jugak tak ketinggalan walaupun sy ni bukanlah sosialis sangat hahah

last weekend ada pot luck raya kat rumah former boss.
lepas tu family in laws datang beraya kat rumah.
yang raya kat rumah boss ni,
walaupun pot luck raya
tapi tuan rumah yang masak main dish.
ada mee kari, nasi beriyani..
makanan lain macam sate rendang lontong etc etc kami kami yang bawak.
sy tak tau nak bawak apa,
bawak buah je. hihihi

pinggan pertama sy. (read : PERTAMA) hahaha



selfshot with mates :D



miss em!



lepak di satu sudut bersama keluarga kecil sy. ihihi



family BPO. walaupun ada yang dah tak kerja kat BPO, kitorang masih macam family. jyeah!



ai dan anak ai. :P



family BPO :)


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////*

hari ni pulak ada jamuan raya bahagian kat ofis baru.
pot luck jugak.
ada pot luck dan ada yang share duit ramai-ramai beli.
sy beli kek aje.
nak masak memasak memang tak sempat.

kek yang siap ada gambar ketupat. hahah. ye sy lukis ketupat tu kat kertas order kek :P



rewang potong-memotong.



susun susun sate.



time ni diorang tengah prepare lagi, so meja masih belum penuh.



another table.



preparation still going on.



kat ofis kitorang memang ada bilik sebijik ni sebagai bilik makan. so buat jamuan kat sini je :)



meja panjang dah penuh yay! (ok itu kabinet sebenarnya :P)



chicken wings. =P~



the red me. xD



sup ketam yang sedappppp.

serius sedap sup ketam tu.
awoon yang buat.
may be boleh cari resipi sup ketam lepas ni. chinese style :)

ok tu je cerita jamuan makan.
for sure jamuan raya tak habis sampai sini je.
akan ada lagi dan lagi. lolx
untuk kawan-kawan yang ajak open house tapi tak sempat nak datang,
kupohon seribu kemaafan. ecehh. ayat hari raya kan ;)
rumah kitorang pulak tak buat open house.
nak datang beraya, datang aje.
dialu-alukan.
tapi jangan datang weekdays hoih.. orang balik kerja tak sempat nak masak meriah2. ekeke

ok till then.
selamat berjamuan raya, semua!! *wave*

0 comments: