Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, September 06, 2014

the homemades

helo, sabtu & helo, peeps!

siri photos makanan homemade kembali!! hihi.

macam biasa,
ada time-time yang sy rajin nak snap gambar cook sketch kat rumah.
so ni lah yang dimasak dari beberapa hari lepas..


terung berlada. versi tumbuk kasar.

goreng terung.
tumbuk bawang merah, bawang putih, halia, ikan bilis sikit.
tumis semua. masukkan garam, asam keping & sedikit gula. gaul dengan terung.



daging goreng kicap berkuah with kentang.



macaroni goreng versi malaysia.



char kwey teow banjir; husband's plate.



char kwey teow banjir; my plate. harus la lagi banyak sebab husband diet, sy tak. hihi



bayam goreng. one of my fave sayur.



telur dadar goreng.



ikan siakap dan kerisi tiga rasa.



try out; ayam goreng mamak.



ada add tepung so luar kulit ayam ni jadi crunchy.

tasted good. tapi next time kena lebihkan lagi tepung biar berkerak-kerak macam kat kedai mamak. hahahh


one day tu teringin nak makan ketam masak lemak. singgah pasar beli ketam super besar dan masak ini.



healthy breakfast pagi tadi. beli asparagus untuk husband. xD


tu je photos untuk kali ni.
more food photos later!! :D

0 comments: