Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, June 02, 2016

taman saujana hijau, putrajaya and a wedding

macam biasa, cerita tentang hari-hari yang dah lepas. ahaha
maafin gwe, kali ini alasannya adalah sebab tengah sibuk follow cerita game of thrones.
orang lain dah season six, kita baru nak tengok season two. lolol
better late than never :P
lain kali kita cerita pasal GoT ye.

sooooo sabtu lepas kitorang ke taman saujana hijau.
sebenarnya plan nak pergi minggu sebelumnya tu.
tapi time tu macam panas sangat je.
this time cuaca mendung, redup-redup.
so let's. haha
sebelum tu kitorang pergi breakfast dulu kat pusat kejiranan presint 16.


kat pusat kejiranan pun sibuk nak bergambar. ish anaqi ni :P

bagi yang tak tau,
pusat kejiranan ni ada macam-macam.
patutlah hujung minggu ramai orang.
ada tempat makan, jualan macam indoor flea market, kelas taekwondo lah apa, swimming pool awam (kena bayar RM2 kot.. dah lupa), playground, dewan untuk event.. macam-macam lah.

hari sabtu tu awal gile semua orang bangun, including the kids (ai is memang hari-hari bangun awal haha)
jadi lepas breakfast tu kitorang pun gigih ke taman saujana hijau kat presint 11.

tempat ni memang cantik.
nama pun saujana.
kira saujana mata memandang.. pokok-pokok macam kat pusat peranginan di atas bukit.
ada few parks dengan konsep-konsep tersendiri.
ramai jugak yang buat photoshoot kat sini.
wedding photoshoot la, kids photoshoot la etc.
dengan props semua diorang bawak.
view lawa kot.

ariana di fence berlatarbelakangkan pokok fir. hambik! :DDD



us. muka tak cukup tidur. mungkin menonton game of thrones tengah-tengah pagi itu :'D



nampak objek kecik belakang tu. hamboi jauh betul dia jogging. anaqi tengah tidur.

anaqi ni sama-sama #teambangunawal.
so lepas bangun pukul 5+ pagi, dia mandi manda.
dalam pukul 8-9-10 pagi tu dia tidur balik.


love the green-ish view at the back!



oh helo, ariana dan dutch lady coklat!



pokok-pokok fir lagi.






"hah penat!" kata ariana. siapa suruh lari sana sini. haha

jauh jugak kitorang jalan kat taman tu.
tapi tak mengah la, mungkin sebab dah terbiasa jalan kaki sana sini.
(sy suka berjalan; mostly ke pasar dan shopping mall. HAHA)

lepas pergi taman tu, balik rumah rehat dulu.
lepas tu tengah hari siap-siap ke wedding kawan kat orchard villa, gombak.
bila lalu kawasan jalan nak ke sana, feel dia macam lalu kat jalan di KTcity.
(KTcity is kuala terengganu to those yang tak baca blog sy zaman sy di KTcity dulu-dulu).

dan tak sangka di sebalik kawasan yang nampak macam hutan/hujung dunia tu ada villa untuk event-event perkahwinan.
jalan masuk ke villa siap ada sungai.
what a lovely wedding.
ada popcorn. i love the popcorn! tak manis sangat.
sy tak suka popcorn manis. haha

empat sekawan. hahaha

ariana tu boleh dia.. bila nampak orang ramai sangat kat wedding, dia macam malas nak memunculkan diri.
tergamak dia suh anaqi keluar stroller sebab dia nak masuk menyorok dalam tu. hahaha
macam-macam la awak ni ariana :'D
kesian kat anaqi ha, kena beriba dengan babah dia.

baby besar kitorang. hahaha. siap buat muka lagi :P



anaqi dengan pandangannya 'hui what about me??! i want my stroller!' haha



suka hati duduk area dekat-dekat VIP. dah meja lain tak de. dapatlah tengok artis menyanyi dekat-dekatan kihkih


sekian saja. nanti sambung lagi.
tata!

2 comments:

Husna Rahman says:
at: June 5, 2016 at 5:40 PM said...

ariana mirip anak jutawan kak fellina la..comel!

wani ezryl * says:
at: June 8, 2016 at 11:08 AM said...

salam. oh ye ke, tak pernah tengok pula. ada kawanlah muka sama. hihi. tq.