Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, June 13, 2016

foodsie : ramadhan day 2 to 7

haha ni buat entry sekali harung nama dia.
nak update hari-hari macam tak sempat je.

biasanya tak masak banyak lauk pun,
sama ada buat 1 atau 2 dish je.
senang nak masak, and senang nak makan.

antara photos yang diambil :

DAY 2.
sahur - ayam goreng kampung berempah.
buka puasa - kari daging, ikan goreng dan pucuk pegaga.















DAY 3.
sahur - panaskan balik kari daging semalam. goreng ikan jugak.
buka puasa - ikan bawal masak kicap, sayur kangkung goreng dan ikan bilis tawar goreng bawang cili (ikan bilis ni bos bagi semua staff)












DAY 4.
sahur - ayam berempah grill.
buka puasa - (tak masak sebab ada program ofis kat luar. husband masak untuk dirinya sendiri hihi)





program buka puasa kat luar. jemputan TPM.



husband masak chilli and cheese fries.


DAY 5.
sahur - ikan bilis goreng kicap dan daging dendeng (dendeng ni beli frozen daripada kawan, tinggal panaskan saja).
buka puasa - (beli kat bazar ramadhan putrajaya dan berbuka di rumah in laws).




ni lah daging dendengnya.






DAY 6.
sahur - ikan bilis goreng kicap lagi, serunding ayam dan ulam pegaga.
buka puasa - (buka puasa kat luar dengan family).



DAY 7.
sahur - rendang ayam kampung. (sahur di shah alam)
buka puasa - KFC (husband belanja. teehee)

ye, weekend memang biasanya hari beli/makan di luar. dapur tutup. lolx

rendang ayam dalam kuali. time ni belum kering lagi.









buat makan sahur lagi untuk hari ini (isnin)

oklah tu je untuk kali ni.
cya later!!

0 comments: