Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, December 19, 2014

kindness restored

hari ni tumpang this one cab from PTGKL to DBKL1 building.. and that uncle charged me nothing!
"tak pe lah, memang nak lalu sini pun." katanya.
"betul ke ni?!" sy terkejut jugak sebab uncle tak nak duit.
he said nope. dia tumpangkan je.
"semoga murah rezeki." i said. doa je la yang mampu bagi. :')

al-kisahnya pilot kereta pi solat jumaat.
lepas tu boleh pulak dia tak perasaan orang call banyak kali.
sy pulak nak pi kejar datuk bandar sebab dia ada sekejap je kat ofis.
lantas ku tahan teksi tu di tengah-tengah jalan depan PTGKL.
time tu dah lampu hijau ok.
gamble je sebab takut terlepas datuk bandar. kahkah
"sini tak boleh berhenti. nasib baik sempat.. sikit je lagi." kata uncle teksi.
tak boleh tak boleh pun dia berhenti juga.
may be nampak muka sy cemas ya amat.
ye lah, dah nak pukul 3 petang.
plan nak ada kat DBKL pukul 2.45 kot. *faint*

alhamdulillah.
sy berdoa supaya sering ditemukan dengan orang yang baik-baik.
orang baik-baik masih wujud.
all hail.

3 comments:

kaizenDaGreat says:
at: December 21, 2014 at 11:28 PM said...

Alhamdulillah... smg Allah memakbulkan pmintaan mu itu... =)

dia best says:
at: December 23, 2014 at 7:44 AM said...

wau...cik wani cam dlm drama plak....heheheh ape2 pun insyaallah pakcik teksi tu dimurahkan rezeki sentiasa...buat baik dibalas baik tau....

wani ezryl * says:
at: December 24, 2014 at 6:12 AM said...

kaizen^ ni mmg hopes&dreams&pray dari dlu lagi. sbb ketakutan tgk skrg ni byk kejadian2 yg melibatkan org2 xbaik. harap dihindarkan kita semua.


dia best^ ha a cumanya dalam drama ni tak de aaron aziz/zul ariffin/(insert hero2 drama melayu here) haha