Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, January 14, 2013

candies

kali ni nak cerita pasal gula-gula, coklat dan seangkatan dengannya saja.

hari tu pergi jalan-jalan giant,
lalu kat rak gula-gula kan.
excited woih tengok gula-gula berpaket-paket warna-warni semua tu.
excited bukan nak makan pun,
tapi sebab banyak sangat.
macam cerita hansel&gretel tu kan.
yang ada rumah gula-gula tu.
hahaha

and sometimes i do miss my childhood candies.
ada jugak carik gula-gula yang pernah dimakan dulu zaman sekolah.
tapi ada yang tak ada di rak.
may be ada jual kat kedai runcit kot.
kat giant tak de. hoahaha

ding dang! tora! *mata bercahaya* dulu siap ada iklan kat tv.. "tora datang lagiii." hahaha. apa agaknya mainan yang ada dalam kotak ding dang AND tora zaman sekarang, ye?
(nak tau kena la beli sekotak, wani..)   ;)



colours! :)
ahha yang ini saya suka.
sy suka gula-gula yang chewy macam ni.
macam sugus, fruit plus..
bila makan dalam mulut, rasa air liur mencair.
foahhh.



kawasan coklat-coklatan. kinder bueno is one of my faves, too. snickers pun kengkadang makan jugak. kisses apatah lagi.



tak pernah cuba yang ini.. tapi packaging dia sangat comel!! hau piau liau!! hehe



gula-gula di zaman dahulu kala. the white rabbit!! yang bungkusan plastik dia boleh dimakan tu. yum!



ni pun coklat susu zaman dulu jugak ni.



serupa dengan yang ini. kiddies!! hah yang ni masa kecik dulu sy memang suka. sedap!



lepas balik sekolah agama, singgah kedai beli ini. hahaha

ye.
sy tak beli pun semua di atas.
sy beli 'semua' di bawah..


kekeke. junkies dalam bentuk sticks!

ingat la zaman budak-budak dulu..
ada dijual corn sticks yang perisa coklat la, kari la..
balut dalam paket panjang tu kan. harga 10 sen satu.
sekarang tak tahu mana nak cari.
(pernah jumpa dulu kat kedai runcit kat tampin, n9).

so yang sy beli ni lebih kurang macam tu jugaklah walaupun jenama lain.

yums! disalut coklat.



yang ni baru nak try. perisa ayam. ni jenama bika.

keropok junkies bika kan selama ni memang sedap pun.
lembut je bila kunyah dalam mulut.
so yang corn sticks dia ni sama la jugak.
rasa dia memang sedap.
selain daripada chicken, ada perasa lain macam BBQ.. and apa ntah lagi, ai lupa :P

ada banyak lagi candies yang best,
tapi tak semua ada dijual di giant.
kalau nak yang betul-betul old skool,
sila ke kedai runcit klasik.
situ agaknya masih ada jual.
tapi harga up sikit la.
twisties dulu 20sen, sekarang dah 30sen. (eh ke, 50sen??)
haha.

sila siasat sendiri :b
till then.
signing off!

0 comments: