Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, January 19, 2013

literal

hah!
dah lama nak mereview tapi baru hari sabtu yang hening ni sy dapat merealisasikannya.
*bukak tingkap bilik, hirup udara pagi*
wahaha. mentang-mentang nak review novel kan,
ayat pun kena tempias :P

sebenarnya sy bukan penggila novel extreme.
sy cuma baca novel yang sy rasa best.
tu yang tak banyak sangat novel tu.
kalau pergi book store and tengok "eh awesome gile novel ni!"
hah baru grab satu.

baru-baru ni sy telah membeli sebuah novel yang awesomenessnya sy bagi point 5/5.

tak tak.. ni bukan novel mat salleh :P
'the wedding breaker'. by evelyn rose.
kalau nak indicate novel tu best ke tak.. simple.
bila sy bukak and baca, lepas tu lagi kerap sy buka and baca sampai dah nak habis..
hah itulah novel yang best.
kalau tak best, biasanya sy bukak.. baca dalam 20 pages lepas tu tinggalkan novel tu merata-rata. haha
(sampai ke sudah tak baca T_T)

ceritanya tentang ariana rose (heroin), berpakat dengan kawan dia tengku juwita untuk menggagalkan wedding tengku juwita dengan tengku adam kamil (hero) yang dah diset up oleh parents diorang.
so there are ariana and adam.
adam ni memang player habis la, tak pedulikan halal haram.. tha kinda type.
so ariana dengan senang hati breaks the wedding dan pandai-pandai je mengaku dia tengah mengandungkan anak adam kat majlis tu (siap dengan fake belly lagi HAHA).
dan wedding tu berjaya digagalkan.

lepas-lepas tu of course adam tak puas hati,
dia upah penyiasat untuk siasat siapa girl yang dah kacau majlis kahwin dia and buat malu satu family.
yang menarik, ariana is a PT*D. kerja kat putrajaya. haha
kira dalam cerita ni, hero and heroin memang sepadan habis la.
dua-dua gorgeous, terpelajar, kaya, etc.
cumanya adam tak tak tahu ariana ni terpelajar dan anak orang kaya.
selama ni dia ingatkan ariana kerani and anak peniaga gerai.

but along the way.. awal-awal tu tak ada nya diorang bercinta.
jangan diharap, ok. haha
watak adam dalam ni macam nak balas dendam kat ariana.
sampai kidnap semua.
later on baru jatuh cinta.
ada best part. super best part.
tapi yang tu sila beli dan baca sendiri ye. surprise! haha

and buku ni juga ada the touch of islamic phrases.. quotes..
bagus untuk bacaan. harus beli ni. kikiki


ANDD THE SECOND ONE!






'i love you, stupid!'. by melur jelita.
yang ni tak dapat nak review pun lagi,
sebab baru je beli.
tebal gile ok novel ni. boleh buat hempuk student yang tak mau listen. HAHAHA
*what the, wani---*

ok sambung.
sebenarnya dah beberapa kali ke book store.
eyed on buku ni.
tapi tak beli-beli.
sebab tengokkan tebal dia tu, macam scary.
memang super tebal. haha
tapi sebab dah beberapa kali tengok,
beberapa kali tu jugak tertarik baca ayat-ayat dalam novel ni yang macam gila-gila,
akhirnya sy nekad untuk membeli! *jyeah!*
ye sy jarang nak baca novel yang ayat meleleh sangat.
ayat gila-gila lebih seronok dibaca. haha
tapi tak ada lah gila-gila yang sampai kita tak faham tu.. macam.. "ehh kiutnyewwww." oh tidak sama sekali. wah haha.

so may be hari ni nak start baca.
we'll see.

4 comments:

farizatol huda says:
at: January 22, 2013 at 11:28 AM said...

napa ariana jd ptd dlm citer ni???
arrghhh

wani ezryl * says:
at: January 22, 2013 at 3:41 PM said...

hahaha xtau. lps tu pulak kementerian dia kat area pullman ok. sn ada pelancongan dgn KPT je kan??

::zLyNn:: says:
at: January 25, 2013 at 2:12 PM said...

Ak terjebak dgn buku the wedding breaker gara2 baca entry ko nihhhhh ahhaah

wani ezryl * says:
at: January 27, 2013 at 10:43 AM said...

ko dah baca blom, lin? heroin tu pun dari kelantan, ok. hihi