Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, November 02, 2016

anaqi's 1st birthday!

wahwah dah setahun dah si anaqi menaqi ni :D

he's 'levelling up' on 31st october.. ahad lepas.
so HAPPY BIRTHDAY, danial anaqi.
may you blessed by Allah and having all the best things in the world.
we all love ya muchasimas. ahax

plannya nak snap gambar anaqi tengah pegang gambar masa dia baru lahir (photoshoot dibuat semasa dia berusia 2 hari).
tapi tau je lah,
budak baya dia ni mana nak duduk diam.
entah berapa shots baru dapat gambar yang tak bergegar.
tu pun dia pandang ke tempat lain. haha!
jadilah daripada tak ada :P

over the next years, tahun ke tahun,
(kalau sy masih ingat lagi lah),
mungkin akan snap gambar dia berusia 2 tahun tengah pegang gambar dia yang berusia setahun.
begitulah berterusan sehingga bila tak tau.
konsep picture in a picture.

nah ni lah dia gambar yang jadi tak jadi tu. bahaha

anaqi 1 year young with anaqi 2 days young.



ni antara gambar yang tak jadi. dimakannya gambar tu! hahaha. anaqiii anaqiiii


memandangkan dia berusia setahun,
dan tak faham pun erti hari jadi,
tak ada la buat birthday party meriah-meriah ataupun tempah kek havoc-havoc.
mulanya macam nak tempah kek,
lepas tu tak sempat kot.
beli yang dah sedia ada kat kedai kek je.
time tu kitorang semua kat shah alam rumah atuk & nenek.
so celebrate sama-sama.

tadaa! kek chocolate cream cheese. sedap ni!

kek pun beli yang saiz kecik je.
sebab kalau beli besar, memang tak habis.
ni pun berlebih, siap bawa balik putrajaya sikit.


bergambar auto timer dulu sebelum potong kek! hahaha

orang tak de tripod mahupun monopod.. macam ni la.
kihkih
old school style pakai auto timer je lah. :D

and as usual,
kakaknya si ariana lah yang excited lebih.
dia memang suka birthday-birthday potong kek ni.
ariana calls it as 'happy birthday to you'.
apa-apa berkaitan birthday dia panggil 'happy birthday to you'
KEK HAPY BIRTHDAY TO YOU.
HAPPY BIRTHDAY TO YOU ANAQI.
HAPPY BIRTHDAY TO YOU BABAH.

BIRTHDAY =  HAPPY BIRTHDAY TO YOU. lolx


potong kek sama-sama.



eh anaqi nampak macam tau je potong kek! ahaks.



again, orang tak ada monopod ni snap gambar pakai tangan je :DD

siap beli belon ye kat ole-ole shah alam.
belon mickey mouse dan minnie mouse.
ehh kena beli dua.
ariana satu, anaqi satu.
kalau tak nanti ariana ambik dengan alasan "main sama-sama."
dia petik balik statement sy tu "main sama-sama." (biasanya sy guna ayat ni kalau nak suruh dia share mainan dengan adik dia)
AHAHHAAHA sabarkan je la.


belon tu lagi besar daripada anaqi. hihi. happy birthday, budak awesome!



my birthday graphic for anaqi. posted this on instagram, then on facebook.


last but not least,
video kitorang tengah nyanyi-nyanyi lagu birthday untuk anaqi. haha

happy birthday, anaqi.
i leviuu.
may all your dreams come true.


0 comments: