Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, November 14, 2016

supermoon

credits: google image

supermoon adalah kejadian bulan berada paling dekat dengan bumi.
you can see it 14% closer and 30% brighter.
ramai jugak yang tau, malam ni adalah time bulan paaaling dekat.
lepas tu, kalau nak tengok lagi, korang boleh tengok kejadian yang sama dalam tempoh 18 tahun akan datang *kalau panjang umur dan langit tak berawan macam malam ni.. ahaks!*

ye, malam ini di putrajaya sangat berawan,
bukan saja menyebabkan sy tidak nampak supermoon,
malah mini moon sekalipun tidak kelihatan. haha #lawakhambar :DD



so sempena supermoon ni,
you can get the feeling by watching 'love, supermoon' movie.
secara kebetulan sy baru tengok baru-baru ni.
ceritanya agak kelakar, about love and fate.
movienya adalah ringan tapi a feel good movie.
kalau nak movie berat-berat, ko tengoklah cerita macam 'sinking of japan' ke, baru tau erti berat dan penyesalan.. wah haha *serius, sakit kepala sy tengok cerita tu.. lolx*



selamat bersupermoon!

0 comments: