Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, March 13, 2015

persediaan gala nite

hari ni hari rehearsal untuk persembahan gala nite ofis.
so semua ramai-ramai pergi picc pagi tadi.
setiap bahagian kena buat 1 performance,
and kitorang buat sketsa mimik.
sketsa mimik is; pelakon kat atas pentas, tapi yang membaca dialognya are narrators kat bawah.
ai iz one of the narrators. kahkah

pergi rehearsal dengan masa yang terhad.
dapat pakai stage sekali je.
and lain tu rehearse sendiri kat dewan sebelah.
ye lah kan hari jumaat, semorang terkejar.
petang pulak tak de slot. petang diorang nak rehearse untuk MC dengan test test jemput VVIP pulak.
so untuk persembahan, pagi tu je la masa yang ada.

ada yang merakam video tadi.
bila tengok-tengok, kelakar la pulak sketsa tu.
menjadi depa depa ni berlakon. hahaha
tak sesia kita tulis skrip. ada la jugak punch line boleh pakai. *gelak berjujukan*

heard that persembahan pun ada hadiah jugak.
oh ofis ku ini memang kaya dengan hadiah.
tempat pertama RM2000 ok.
tapi kitorang tak de aim nak menang pun. just have fun.
sebab banyak lagi performance yang gile hebat.
siap ada bahagian yang import artis luar.
kitorang ni in-house artist je :'DDD
(and ada bahagian yang tak buat rehearsal kat situ pun sebab nak bagi surprise. harus la gempak tu dengan lampu lip lap semua)

yang paling artsy, sy nampak tadi kat depan dewan ada tempat selfie dengan background balloons warna-warni.
zomg comel sangat!
harus la malam karang ai pergi snap muka sendiri kat situ. bahahaa

hadiah cabutan bertuah pun ada.
siapalah agaknya yang bertuah tu ye.
motosikal, ipad air, iphone, tv, basikal, barang letrik dan macam-macam lagi.
sy cakap dah, ofis kitorang memang pemurah. haha

oklah tu je.
malam nanti sy snap gambar banyak-banyak.
dah namanya tema color block, mesti ramai yang pakai meriah-meriah.
haruslah tak ketinggalan untuk snap gambar! xD

kbai!!

0 comments: