Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, March 09, 2015

faliq's engagement

minggu sebelum ni memang hectic sikit la.
weekend yang baru lepas ni, kitorang satu famili gerak ke mersing, johor for faliq's engagement.
bagi yang tak tau, faliq is my brother. bahaha
tetiba nak bertunang dak ni,
so kita follow la konvoi ramai-ramai.
i sponsored the chocolate basket for hantaran.
beria letak coklat dalam fridge.
by the sama sampai sana, cair dah coklatnya. hihi
perjalanan jauh kot and tengah musim panas kan sekarang.
chocolate basket was arranged by husband.
dia memang terrer bab-bab menyusun and balut hadiah.
tapi sy terbeli banyak coklat.. tak muat masuk semua dalam bakul.
so yang lebih tu makan sendiri je la jawabnya. :D


yeah, way to go with the face, harith. lolx



uncles, aunties and cousins ramai yang join rombongan.

yang join rombongan kali ni;
cik su and fam, cik po and fam, ammar and fam.
yang lain tak dapat join sebab ada hal.
ni pun dah ramai la jugak.
asalnya memang nak berkecil-kecilan je kita. hihi
tapi tak sangka pulak tuan rumah jemput ramai.
rupanya sebab culture tempat tu, kalau dah jemput, kena jemput satu blok.
oklah ai no hal. lolx


terang benderang hari tu.



sy duduk melepak di sudut hujung dengan merek-mereka ni. xD



that's my mom, yang tudung purple.



ammar pun join and bawa baby; sarah dania.



cik po dan cik ija.. balik hari jugak sebab esoknya anaknya ada match bola sepak. penat tu ulang alik terus. thanks for coming!



kanan tu pak su, as jurucakap family.

pak su memang ramah mesra dan kelakar orangnya.
so memang sesuai sangat la jadi jurucakap.
siap cerita pasal pertemuan dia dengan cik su lagi kat tuan rumah. lolx


mi cousins.



time ni semua dah ada. kira majlis dah start dah.

sorrylah ai tak de kamera canggih.
smartphone ni je yang ada.. kira bolehlah kan.


sarung cincin. merisik and sekali bertunang. 2 rings.



dulang di pihak perempuan.



dulang (tak berapa nak dulang la hahaha) di pihak lelaki. coklat tu la yang sy sponsor.. kihkih

gambar close up hantaran ada kat hp mama.
so terimalah seadanya gambar kat atas ni sebab snap asal ada je. nak cepat. lolx

congrats to faliq and ain!
selamat bertunang and semoga dilancarkan perjalanan to the next step!!

sempoi bak hang dua orang ni.

0 comments: