Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, November 02, 2014

musim lasak telah tiba!



happy sunday!

lama tak buat entry pasal ariana bariana ni :P
lagi 2 days dia dah nak masuk setahun lima bulan (1y 5m).
memang tengah musim aktif dan lasak since months ago.
sebulan lalu pulak dah start tangkap macam-macam phrases.
apa yang kita sebut semua dia nak ajuk.
minggu2 ni sibuk dengan bunyi-bunyi haiwan dia.
miao la mbekk la hahaha
yang kelakar tu dia bunyi miao macam bunyi nak makan. MIAOM. ada M di hujung :'D


sy rasa ariana dengan toy cat ni memang sepadan. dua2 bulat HAHAHA

biasalah dia ni kalau kita buat apa-apa and dia stare lama-lama,
ada la yang dia nak meniru nanti tu. lolx

tengok orang buat crepe.



kat baskin robbins. time ni ada budak lelaki sibuk nak otromen kan dia dari meja sebelah.

dah few times kot,
kalau jumpa boy besar sikit dari ariana kat luar kan,
harus boy tu nak otromen la, fire la, kebabom kabomm kat ariana.
ko nampak tak tu, pesen budak-budak lelaki.
cara berkawan diorang dipengaruhi oleh tv. hahaha


tengah concentrate nak tutupkan botol spray.

then lepas ajar ariana cakap NAK and dia pandai cakap NAK,
semua benda dia nak.
nak nak nak 24/7. sambil hulur tangan.
kebiasaannya makanan la.
ataupun kalau kita tanya, "nak susu tak?" laju je reply nak.
before this dia tarik kita pergi tempat bancuh susu kat dapur kalau nak minum. now dia NAK kan aje. lolx

if nak minum air pun.. "air air" dia cakap.


budak2 baya dia memang macam ni, makan minum semua nak buat sendiri walau bersepah mana sekalipun.

and now malam-malam sambil mamai tu kalau dia nak susu,
biasanya dia menangis sampai dapat susu.
sekarang ni if dia menangis tengah malam, mamai pulak tu, if sy cakap kat dia "kejap mama nak buat susu."
nanti dia diam terus and tunggu susu dia sampai.. hahaha


gluk gluk gluk.



kidnap headphone ai.   d-_-b



sekarang ni susah nak suruh dia pandang kamera and snap. biasa gambar blur macam ni la.



musim menconteng pun ye jugak.


yang penting musim menyepah tu tak ada musim.
hahaha

kbai!

3 comments:

NuRuL AiNA says:
at: November 3, 2014 at 3:33 PM said...

alahai wani punye lama tak datang sini... dah besar sangat anak wani..


tahniah dah jadi ibu.. see..baru nak wish tahniah. :)

kaizenDaGreat says:
at: November 4, 2014 at 8:53 PM said...

Yeay, ariana will grow up gracefully and brilliantly. Sel-sel otak dah mula berhubung. Bagussss....

wani ezryl * says:
at: November 6, 2014 at 7:38 PM said...

aina^ tu la masing2 sibuk dah ada anak, menjaga anak je sekarang ni hihi


raja^ insyaAllah. aamin.