Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, October 29, 2014

birthday harith

25 oktober hari tu birthday my bro, harith.
YANG KE-21!! wooooooots!!

biasanya birthday 1st, 18, 21, 50 memang special lebih la.
*special kenapa pun ai tak tahu. bahaha*
but orang akan cakap yang birthday ke-21 ni tahun ko mendapat kunci.
umur yang melegalkan ko buat macam-macam. rofl.
contohnya boleh mengundi ye. :DD

sebagaimana yang korang tau,
family kitorang dah menjumpai port makan baru (serai tetap di hati. hihi)
tapi sekali-sekala tukar angin kan.
sempena birthday kali ni pergi makan kat d'kayangan steamboat & grill.
because everyone just loves steamboat and grilling (that's why) ;]


8 of us. durra and i tak de dalam gambar. durra pi ambik makanan, i snap gambar :)



budak kecik yang run here and there. fuhhh berpoluh kojar!



mama tengah mencedok bahan-bahan.

satu yang whattttt about d'kayangan ni,
ko datanglah ramai mana pun 1 group,
dia akan bagi ko satu meja dengan 1 periuk steamboat tu je.
bayangkan 2 orang makan semeja DAN 7 orang makan semeja dengan periuk bersaiz sama.
of course tak cukup kan and kena tunggu giliran nak grill.
kitorang request nak ambik dua meja kecik sebelah-sebelah,
so that boleh dapat 2 periuk. jimat masa la nak masak tu kan.
but noooo diorang tak bagi ok.
siap bagi alasan "tuu.. ada yang satu meja 9 orang." sambil tunjuk kat satu meja packed kongsi 1 periuk.
sy tak nak dengar alasan 1 meja 9 orang kau tu..
diorang nak berhimpit rebut ruang periuk biarlah,
kitorang nak makan dengan selesaaaa. sobs. *muka tabah*


muka tabah belengas. hahaha



ni dah hujung-hujung nak habis makan. kalau tak, memang crowded atas grill plate tu. bahaha!



sempat snap ni je gambar pinggan dan makanan. hehe (nak makan kena la concentrate!!)



imagine me and you, i do, i think about it day and night, lalalala~



harith the birthday boy and his girlfriend, durra.



mi madre.



mi madre y mi padre. kahkah ingat lagi kat bahasa spain. :P


memang kekenyangan la.
makan seafood pun berlebihan, terus keluar zits beberapa hari kemudian.
*tihdakkkkkkk*

lepas balik dari d'kayangan,
sambung makan kek pulak kat rumah.

belikan harith kek baskin robbins.
perisa, terimalah seadanya nama perisa tu. kihkih
sebab tak tempah kan, beli sedia ada je.
so kena ambik mana yang ada. yang ini flavour royal chocolate something like that.


comel kan kek dia!



birthday boy memotong kek beliau.



mereka-mereka di living room.


dah lepas-lepas tu baru la mandi.
badan belengas kan, dengan bau asap semua.
hahaha.
sy belikan harith hadiah power bank. sebab dia nak tu.
tapi tak beli yang lopek la.. beli yang bateri polymer tu kualiti sikit.
kalau korang jumpa powerbank power dia 30,000mAh ke lepas tu harga dia RM50, itu bateri tak ok, tak pun pirate. biasanya kalau macam tu bateri lithium ion. cepat rosak.
biasanya polymer agak pricy and kat market tak jumpa sangat power sampai 30,000. biasa polymer yang 20,000 tu pun harga dah seratus ke atas and saiz dia besar sebab power banyak.
eh tak tau lah.
pergi survey dulu before beli and jangan beli sebarangan.
kalau ada warranty lagi bagus.
yang sy beli ni siap ada insurans. haha

maka tamatlah sambutan birthday harith untuk tahun ni.
nasiblah cukup duit nak belanja kan. kahkah.

ni bulan ni gaji masuk awal sebab deepa.
bulan depan harus parok semua orang sebab lambat lagi masuk gaji.
lepas tu pokpek dengar orang kompelin kat fb. percayalah! HAHA.

ok lah that's all for now.
nanti kita borak lagi. tata!!

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: November 4, 2014 at 8:58 PM said...

Hah.. kalau dah mcm tu gayanya kedai tu... korang datanglah asing2 as two groups. Pastu dh setel dpt meja and periuk bagai n dah stat rendam makanan bagai, tiba2 korang requestlah nak gabung meja. Hahahahaha.

Btw, happy birthday harith. Selamat mengundi. Jgn lupa mendaftar. Hahahaha

wani ezryl * says:
at: November 6, 2014 at 7:38 PM said...

tu la ingatkan lepas ni nak buat macam tu. kalau dia tak bagi jugak, kita tarik kolar baju dia.. ala2 samseng! ahaha