Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, November 02, 2014

homecook

macam biasa,
photos makanan menjelma lagi!!
wihihi

ni semua yang dimasak dari beberapa hari lepas sampai semalam.
photo harini malas nak snap. pagi tadi goreng pisang tanduk, tapi pisangnya kurang manis.
pagi tadi pun sibuk kemas belah depan rumah.
mop lantai lap habuk semua.
kalau tunggu hari biasa memang tak sempat la nak kemas.
balik kerja tu perasaan dia nak rehat depan tv je lepas masak mandi solat semua.
tak de kerjaan nak vakum rumah malam-malam kan. haha

and i'm so grateful sebab husband rajin tolong.
tadi pun dia tolong vakumkan.
asalnya sy nak vakum, then dia tolong.
so sy lap-lap semua dengan dettol sementara dia vakum and sy mop lantai afterwards.
karpet memang hazab, ko ketuk sikit je keluar segala masyarakat yang hidup dalam karpet tu HAHAHA
wajibulghunnah hantar dry clean :DDD

eh, sambung photos makanan!!


kari ketam dan udang. seafood is happiness!



macaroni goreng bersayur.



ubi keledek manis. isi kaler oren. sedap!



percaya tak yang saya makan ubi kat atas tadi dengan sambal ikan bilis cili api tumbuk ni? haha. memang awesome sangat!!



ayam masak merah and sayur bayam.

sy memang suka sangat makan ayam masak merah.
pi kenduri lagilah mencari-cari ayam merah ni xD
tapi masaknya kadang-kadang je.
sebab ko nak kena goreng la lepas tu buat sambal dia semua. hahaha
pemalas lipas wani :DD


sos bolognese dengan meatball ayam.

hari tu try la buat sos sendiri.. tak pakai prego.
beli tomato puree and letak bahan-bahan sendiri la termasuk spices dia.
cuma tak de saleri kat rumah.
campak-campak je la apa yang ada.
hahaha
ariana memang suka makan ni.
tapi asal dia makan je harus berkecah.
so bentangkan newspaper dan tak yah pakai baju kalau makan.
lepas makan terus mandi. lolx


husband punya plate yang ada cheese tu. dia memang suka cheese.



my plate. yums!



isi di dalam meatball ayam. sy letak daun bawang ke daun sup ntah lupa. hahah



try buat pisang goreng cheese. memang super sedap sos dia. pisang pun manis.



mi favorito.. kihkih. singgang daging.

perabiskan daging korban kat dalam fridge.
yumminess!
husband siap bertambah nasi.
biasa dia tak de tambah nasi, ambik nasi pun sikit.
sebab dia jaga makan kan.
wani e tak. HAHA


makan pulak dengan ikan masin. my comfort food!!



ikan goreng covered in cili, bawang and tomato. tomato je cincang lain semua tumbuk. yang ni nak habiskan stok ikan dalam peti. pakai je mana bahan yang ada.



sayur goreng campur.



sup ayam. superb.



mee goreng udang. sedap gils. hahaha hampas kelapa puji sendiri masak. tapi memang sedap, kena dengan selera sy. lolx



malam semalam kita diet je, buat sandwich sardin bakar (diet hape makan sampai 4 keping. kihkih)

dan semalam jugak dah selamat menjamu ayam KFC baharu;
bombay crunch.
rasanya adik beradik flaming crunch kot. haha
memang sedap wehhh i want to message KFC malaysia and say thanks to them for bringing fried chicken with cornflakes' coating in their restaurants!!
(sy rasa memang diorang baca la mesej sy. hari tu sy ada mesej mintak burger blackpepper mushroom dengan flaming crunch chicken kembali. and they'r back!! -well untuk ayam tu KIND OF-) hahah
thanks KFC!!
nanti nak pi makan lagilah. yum yum!!

oklah tu je.
noon ni nak keluar jalan.
tata!

1 comments:

kaizenDaGreat says:
at: November 11, 2014 at 8:43 PM said...

Ohh pleaselah buat untukku pisang goreng berkeju coklat bagai itu... hahahaha ;p