Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, November 20, 2014

percutian di port dickson

time-time kecik dulu kan asal cuti sekolah je harus pergi port dickson.
family day ke apa memang ke PD la kita. haha
ni dah besar berjela ni let's ke PD lagi. xD
weekend lepas kitorang bercuti hujung minggu di PD.
stay kat puteri beach resort, or rumah peranginan persekutuan milik BPH.
ada 6 family, kongsi 1 apartment 3 bilik untuk 3 families.

siap beli macam-macam makanan untuk bekal.
makanan ringan je la. huahua
sampai-sampai sana dah malam, sebab dari wedding kawan.
tu yang gerak lambat sikit.
so biasalah apartment, ada sebuah bilik je yang attach bilik air kat dalam.
sebab lambat, dapat la bilik yang bilik airnya di luar. lolx
dahlah plug dalam bilik dua-dua tak boleh pakai.
nak charge bateri ke apa kena guna plug kat ruang tamu.
tak pe, layankan aje :P

esoknya tu awal-awal pagi dah ke swimming pool.
nak ajak ariana berenang gitu. HAHA

ariana and her swimming suit. saiz 6. sy main beli je ni. muat pulak tu. lolx



pelampung untuk baby pun awal-awal dah beli. harga RM17. minta tolong babah tiup.

sebab kolam budak-budak punyalah crowded;
dengan budak-budak buat 'cannon ball' la,
dengan hingus terapung *eww!!*
so kitorang berpindah ke kolam orang dewasa.


ariana first time masuk pool dah boleh swim dengan pelampung sendiri. (with supervision, of course!)



dia ni memang suka main air. haha

dah lepas-lepas tu pergi ke pantai pulak,
ajar main pasir.

playing with the sand.

lepas tu balik apartment.
mandi-manda and then keluar balik ke taman ostrich (burung unta).
bukan setakat ostrich, banyak haiwan lain kat sana.
beli makanan (daun) RM3. masuk dalam bagi depa makan :P

ostrich ni main tarik je daun. makannya tak. hailaa.



another ostriches.



tengok, ayam bulu putih pun ada! :D entah apa nama dia.



sy tertarik dengan ayam belanda ni. sebab bulu dia bintik-bintik. comel je.

sebab dah hari ahad kan,
and esoknya isnin pun tak apply cuti sebab ada kerja,
petang tu gerak balik.
but before that tengah hari pekena asam pedas dulu. kat kedai yang ramai orang tu. mihihi

ambik asam pedas ikan pari. yums!



tambah sayur and rendang-rendangan nogori sombilan. xD husband ambik siput sedut.

lepas makan, husband and kawan-kawan dia pergi main boling.
kitorang tunggu dalam kereta je sebab ariana dah tertidur kepenatan.
karang mana pulak dia nak tidur kat pusat boling tu :P

around 5 macam tu balik apartment, mandi sekejap, pack-pack beg and pulanglah kitorang.
sampai putrajaya dah malam.

sekian kisah ke PD. lolx

0 comments: