Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, November 22, 2014

IOI city mall, putrajaya

the IOI city mall, putrajaya just opened on 20 november 2014.
time tu berpusu-pusu la rakyat putrajaya, bangi, kajang ke IOI.. haha.
kitorang juga tak ketinggalan nak the-more-the-merrier-kan pusat beli belah baru ni.
i think it's one of the biggest malls. memang besar.
kitorang buat 'site visit' malam semalam, since it's weekend and i love to see new things. *husband tu tak tau la. dia just follow je. haha*

sorry la gambar gegar sana sini.
snap gambar sambil bergerak.. macam tu la dia. lolx

everyone is still figuring out the parkings.
sy rasa parking memang banyak.
tapi semalam jumpa 2 tempat je. may be sebab baru and tak pusing habis.
tempat-tempat parking yang kitorang jumpa pun berderet je kereta.
alamanda nighmares at IOI!! *insert muka terkejut sambil pegang pipi* :'D


dari luar.



macam-macam ads dah naik.

kitorang datang semalam pun nak cari makan je.
and kebetulan kitorang parking kat tingkat bawah yang memang dekat dengan kawasan restoran semua. *bahagiaaa*
nak ke tingkat atas tak sempat.
nak cari ice skate rink pun tak sempat jugak.
may be later.

happiness is bila ko jumpa eateries yang ko memang suka and susah nak jumpa kat tempat lain.
macam ah cheng laksa *jyeahhh go ah cheng, go ah cheng!!* :P
hot n roll, fabulous thai, kedai bakery lavenderrr!!!

kalau kedai ni la yang sama macam kat bukit tinggi tu, memang heaven on earth la. hahaha

macam-macam lagi la kedai makan.
tapi mostly kedai yang well known. you want mc ds, kfc, johnny's, manhattan fish market, tony roma semua ada.
hanya perlu rajin jalan and explore je sebab tempat ni besar.


ariana dengan muka tak puas hatinya. haha

memang siap-siap dah bawak stroller sebab jenuh nak dukung if ariana tidur etc.
plus dia ni kalau turun stroller memang lari laju ke mana-mana entah. haha

one of the turn offs IOI city mall ni adalah lantai dia yang licin.
lantai yang kilat-kilat boleh polish bagai tu.
ada la certain parts je lantai yang kesat.
ko tau kan jalan atas lantai licin ni macam mana?
memang struggle sikit, lagi-lagi kalau orang penat-penat baru balik kerja nak singgah mall. kaki tu kasi seret sikit ye. hahaha
nak tolak stroller pun agak banyak effort digunakan.
i just figure. :P


lebih kurang macam ni la interior dia. kedai memang banyak. tak habis explore lagi.



tak tau la ni wing mana. main masuk je. hahaha

if tak silap kat sini tiga tingkat.
tapi kat wings lain tak tau la berapa tingkat.
kot sama 3 tingkat or ada tingkat-tingkat lain.


nampak tu orang ramai? :DD husband memang yo yo je pandangan ke depan. lolx



part tingkat bawah ni feel dia macam kat midvalley lebih kurang.



mc d penuh jugak walaupun tak panjang queue macam kat KFC.



yang mengingatkan sy kepada midV adalah booths yang banyak ni.

tapi memang interesting.
ada macam-macam booths jual macam-macam barang.
i saw a booth yang jual scarf memang lawa-lawa la tapi tak singgah. tengok je. haha
yang jual hadiah untuk baby.
yang mainan imitate lego tu.
tapi sini mahal la, sekotak RM6.
kalau ai beli kat toy shop seksyen 19, shah alam, dapat RM3 sekotak. jyeah.


nasib baik besar, tak de la nampak macam alamanda sangat (walaupun masih packed) bahaha.

'nampak macam alamanda' tu macam mana?
ye. terlalu padat sampai ko nak lalu pun susah.
kalau kat AEON big tu beratur dia punya la panjang sampai ke belakang (lagi-lagi time gaji baru keluar).
dah banyak kali kot sy cakap pasal ni hahaha (astro sangat!!) :'DDD
hopefully kat IOI ni tak de la macam tu walau ramai orang.
and hopefully jugak kepadatan di alamanda akan berkurangan selepas ni.
sy ni suka je pergi alamanda sebab dekat dengan rumah,
yang tak best sebab orang ramai sangat. tu je. lolx

sambung.
so kitorang decided to eat at papparich.
harga standard restoran berhawa dingin.. sepinggan dish tu berbelas-belas.
kalau ada udang besar dalam RM33. begitulah.
paling kurang bawaklah RM50 dalam poket duit emergency :P
time ni diorang tak terima credit/debit card lagi.
may be baru buka kan.
nasib baik bawak cash. hahah


lawa interior dia.

ai ke hulu ke hilir pakai selipar jepun.
masuk kedai makan gini. haha
tapi apa ada hal.
keaffordablean ko tak boleh diukur dengan selipar.
ingat yang dressed up lawa-lawa make up bagai tu superkaya ke?
tu kerja kat kedai make up ok. tak pun penyambut tetamu. hahah *kejiness statement. JK! JK!* :DD


pose one time!



me and my cheeky, lovely daughter.

ariana kan tengah musim tak duduk diam.
hailaa sy jadi jaguh pecut nak kejar dia dalam mall. kedai, restoran, everywhere.
bertabahlah, mama. *pat bahu sendiri*


papparich yang lawa.



si-tak-duduk-diam.



"i demand my food! now!" *kepek! kepek!*

ok food dah sampai!

sy order cendol. tiba-tiba malam-malam nak makan cendol kan.

sebenarnya sy suka dessert yang ada gula melaka.
gula melaka ni.. kasi itu kick. banyak punya kick. haha


husband ordered nasi ayam kurang rasa. lolx. guess ni nasi ayam kesihatan yang chinese style kan memang macam ni.



makanan kena letak jauh sikit nanti si mulat pomel (bulat comel) ni kacau. nampak tu nampak tu tangan diaaaa.



sy tak lapar sangat, so order sate.

tak ingat la harga sate dia.
tapi berbelas la jugak setengah dozen macam ni.
sedap ya amattt. succulent (juicy), lembutnyaaa and marinated well.
yang penting masih ada kesan garing but not too burnt.
sy ni kalau makan sate nampak hitam sikit memang sy akan buang.
yang ni tak yah.
ngap aje. lemak semua tak de.
my favourite! :)
*ha a ye wani e memang cerewet makan sate. biasanya orang akan heran. it's for the health! haihs nak kena terangkan ke :P*

lepas tu jalan la kejap ke kedai macam home depot macam tu, lupa pula nama kedainya.
yang besar-besar macam ikea.
ada jual perabot barang rumah barang letrik semua tu.
semua barang cantik.
esok nak cari barang untuk rumah bolehlah beli sini.
kualiti bagus tapi mahal sikit.
jenuh lagi kejar olahragawati 100x100, ariana bariana.
dia ni ke mana-mana pun ada je orang dok sibuk nak pegang pipi la apa "comelnyaa comelnyaaa"
hah kat home depot ni ada ok.
sebelum ni pun ada di mana saja.
yang paling tak menahan, 'peminat' daripada group teenage girls.
ko tau la macam mana teenage girls bila nampak artis pujaan ke macam mana yang siap jerit-jerit tu.
bayangkan bila teenage girls nampak baby lari pecut.
"aaa comelnyaaa." sambil tuding-tuding jari. sambil nak pegang nak dukung.
 ye kitorang sering berhadapan situasi ini -_-"

pelari pecut antarabangsa. badan bulat, tapi lari laju. macam mana tu??

may be next time boleh ke IOI city mall lagi.
jarak dalam 8km dari rumah. dekat je kan!
cuma tak tau akan datang ni crowd dia macam mana. haha

k till then!

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: December 21, 2014 at 11:42 PM said...

Sian mama ariana... semoga bertabahlah wahai teman... ;)

wani ezryl * says:
at: December 24, 2014 at 5:54 AM said...

org yg berboyfriendkan artis lagi kesian kan. lolx