Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, May 22, 2014

happy call - pemanggang ajaib

tak tau dari mana asal datang nama pemanggang ajaib ni.
tiba-tiba kat kedai ada jual pemanggang yang boleh buat macam-macam;
goreng, bakar, grill etc. kukus grill panggang kukus grill panggang. kukus!
*haha ok main-main je* :P

and brand dia pun ada macam-macam.

hari tu pergi langkawi rembat satu.
brand happy call.
kat kedai haji ismail tu ada jugak brand HiG sendiri dan brand vantage.
tapi bila call my mom,
dia cakap happy call ok.
so ambik happy call.


si kecik ni memang suka enter frame time orang nak tangkap gambar pemanggang. lolx

tengok tu, siap duduk lagi.

akhirnya dapat jugak snap gambar yang decent..

kotak.



buku di dalam kotak.

dia ceritalah ciri-ciri pemanggang ni (boleh baca kalau rajin. haha)

yang penting,
baru sy tau yang pemanggang ke, kuali non stick ke,
kalau first time pakai
mula-mula kita kena cuci pakai sabun dulu.
lepas tu second time cuci pakai butter atau minyak (sambil panaskan atas dapur).
baru cuci balik dengan air sabun and gunakan.
mungkin nak keluarkan lilin dia ke apa.
selama ni beli kuali biasa je,
so tak de cuci-cuci ni HAHA





nampak tu tangan siapa menyebok tu :P



bahagian dalam.

sebenarnya kat dasar tu tekstur dia macam griller yang biasa tengok,
ada garis-garis.
so kalau grill nanti nampaklah garisan tu kan.
BBQ katanya. haha
so far memang best pemanggang ni.
sebab sy duduk kat kuarters kan (apartment),
tak boleh nak bakar-bakar buat BBQ sewenang-wenangnya.
so pakai pemanggang ajaib ni bolehlah buat ayam grill ke apa.
(oven pun boleh. kan!) ^^

tak habis baca lagi buku manual dia.
pemalas lipas lolx

sekian.

0 comments: