Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, October 08, 2013

misi mencari steamboat (perahu stim)

caution : memang penuh gambar ariana. bahaha

since majority gambar beliau,
sy dedicate entry ni untuk my daughter, ariana. :)



ni cerita kitorang keluar nak cari steamboat.
jauh kot mengembara.
pergi bukit raja, johnny's nak tutup sebab nak renovate.
so banyak dishes dia out of stock.
lepas tu pergi setia city mall.
tak ada johnny's.
ada seoul garden.
sampai sana lagi seminit pukul 4 petang.
(ketahuilah bahawa dinner buffet diorang bermula jam 4 petang, dan harga banding dengan lunch buffet adalah beza RM10 seorang. guhh)
so tak jadi makan.
sebab pekerja dia tak boleh kautim.
padan muka ko, hilang 4 orang customers berpotensi :P

nah gambar dari mula.

ni masa nak bertolak ke bukit raja.



ariana sekarang pandai bukak tutup tangan. so semua benda nak dicapainya, walaupun genggaman masih belum kuat.

headband tu jumpa dalam bakul.
ada dalam set hamper yang hadiah orang bagi.
memang tak pakaikan dia headband pun selama ni.
yang ni pun letak macam tu je atas kepala dia, tak ada letak betul-betul sampai cengkam kepala.
tu yang jatuh selalu.
just letak buat photoshoot je. ekeke

our precious. my burger bun.



amboi boi boii.


habis ke bukit raja, pergi ke setia city mall pulak.
time ni tengah tunggu lif.
bercinta tunggu.
lif penuh memanjang.
dengan orang hangkut troli shopping dalam lif.
walhal barang dalam troli tak seberapa.
lolx


belakang tu ahli famili.



ariana dah tidur time ni. penat hokeh jalan sini sana. hee.



team yang ikut hari tu. #teamhassan

hahaha!
ok pengakuan.
ni first time sy pakai hashtag dalam blog ni! akaka
sy bukan penhastag extreme sebenarnya.
pakai bila perlu je.
macam kes di atas :DD

khusyuknya you tidur, you!

kan cari steamboat.
lepas tu tak ada rezeki.
ke manhattan's fish market la kita.
sementara tunggu, pergi jenguk kedai hadiah kat area situ.

lupa aih nama kedai ni, tapi barang-barang dia semua unik! (dan mahal sikit)

lepas makan tu ikut harith pergi H&M.
belikan dia hadiah birthday in advance.
dia nak coat jacket, entah apa namanya. ok layankan je. beli sehelai.

dah sampai H&M tu,
patut memburu pakaian sendiri la kan.
ni tak.
terexcited kat bahagian pakaian kanak-kanak. wahaha
sorry ai tak shopping untuk diri sendiri, ai shopping untuk ariana :DD

comelness!!
H&M ni kelakar.
ko tengok kat tag baju dia, macam-macam 'made in' ada.
jaket harith, made in indonesia.
baju ariana, made in bangladesh, made in china.
satu dunia punya made in H&M ni. haha
sebenarnya base dia kat 1 tempat.. US la kot. kot. malas nak google.
tak US, UK. :P
lepas tu dia hantar baju dia jahit kat negara-negara buruh murah ni.
tu yang made in macam-macam agaknya.
hm teori wani boleh guna. rofl.


meanwhile.. kat manhattan semula. rewind sikit.
kitorang order seafood platter dia.. yang ada flaming prawns tu.
yang dia bakar udang depan mata korang.
tapi sebab stroller ariana ada kat tepi meja tu,
maka pekerja manhattan terpaksa membakar sorang-sorang, menghadap luar kedai. lolx


ibu bapa yang kelaparan :P



me and ma bro.



berposing sakan dengan tudung RM20. ok RM17.50 sebenarnya selepas diskaun.



tengok tengokkk. tangan dia tu nak mencapai aje.



heylo, ariana bariana! :)



ariana with atuk, depan H&M.



ok dah kami beransur dulu la, ye. assalamualaikum.

;)

p/s : sekarang ariana dah masuk 4 bulan. pencapaian memberangsangkan. sudah berpusing badan and now tengah gigih nak merangkak, juga bangun sendiri dalam posisi duduk. you go, girl!

2 comments:

The Farhanah says:
at: October 9, 2013 at 12:56 PM said...

Ya Allahhhhh, Arianaaaa!
Geram nya!

H&M tu macam dari Sweden kot.
Memang kelakar, Zara pun macam tu tau.
Kalau beli souvenir utk family baju2 dari Moscow, tapi made in Bangladesh, China, Cambodia lah terus family tanya eh ni dari moscow Zara yang ori ke beli kat bangladesh Zara yang ciplak ni?
hahaha tak sukaaaaa!

wani ezryl * says:
at: October 9, 2013 at 3:44 PM said...

oohaha sweeden rupanya! xD tu la, zaman dulu kalau made in UK contohnya, made in UK je. skrg diorg nak kurangkan kos, hantar kat negara lain utk jahit/assemble, jadilah made in mcm2. nk jumpa made in thailand skrg pun susah. thailand dah mahal agaknya. haha