Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, October 27, 2013

abah is in the hospital

"wani, tahun bila abah operate jantung?" my mom asked.

my mom cakap tahun 2007, sebab time tu sy final year.
adik sy, faliq cakap 2010 sebab ada gambar beraya kat shah alam.
(biasanya kami raya kat terengganu/n9. the only raya we had in shah alam adalah ketika my dad operate jantung).

so sy check blog archive tahun-tahun sebelum ni.
i don't think it's 2010 sebab time tu sy dah kerja kat terengganu.
so sy check archive 2007.
ok confirm 2007! xD
dengan gambar sy tengah lepak kat lobi hospital ampang puteri lagi. lolx

jadi sy rasa rekod kesihatan kat dalam blog ni sama penting dengan rekod kat hospital. hihi

my mom needs the year of the operation sebab hospital nak info tu.

yeah.
my dad berada di hospital tahun ini.
dia slipped jatuh tangga masa nak potong dahan pokok, petang jumaat baru ni.
time tu sy baru balik daripada ofis.. kat pagar rumah lagi.
my mom cakap abah jatuh.
cuak, ingatkan jatuh macam orang sakit jantung tetiba jatuh.
ok jatuh dari pokok rupanya.
tapi agak horror jugak sebab kakinya patah and lutut retak.
doktor cakap impact macam jatuh dari bangunan tingkat 10.
sebab dah tua kot, tulang reput sikit.

hantar ke SALAM specialist kat area rumah ni.

sabtu, bila pergi tengok,
my dad dah start macam sedar tak sedar. macam mamai.
he looked like he's conscious, tapi bila kita panggil nama dia, dia tak response.
okkk freak out.
CTscan cakap tak de pendarahan otak. semua ok.
tapi tak dapat operate lagi kakinya sebab my dad ambik ubat cair darah untuk pesakit jantung.
takut darahnya cair masa operate.
kena tunggu few days with monitoring.

then baru tau harini,
paru-parunya tercucuk dengan tulang rusuk masa jatuh tu.
sebab tu abah susah nak bernafas.
ni baru transfer ke hospital putrajaya.
sebab bilik pemantauan rapi tu ada satu je kat shah alam.
mungkin ada orang lain guna.
operation kat shah alam, tapi kena buat operation paru-paru sekali lagi kat putrajaya sebab faliq cakap tadi, diorang tersilap ke macam mana.. paru-paru my dad jadi semakin mengecut.
ok jangan main-main kalau jatuh pokok.

jadi untuk rekod; operation paru-paru adalah PADA HARI INI.

doakan my dad sembuh,
supaya dia dapat main candy crushnya itu semula. hihi
dan tengok bola serta drama korea kat tv.
walaupun sy selalu bebel kat my dad; asyik bukak bola dengan korea je manjang. haha
love ya, abah.
get well soon!! :')

1 comments:

Mama Zakiah
at: October 28, 2013 at 9:09 AM said...

Teruskan buat entry utk peristiwa sebagai rujukan.Excell effort my dear.Pembetulan:bukan operate paru-paru tp masukkan tiub untuk keluarkan udara/gas drp paru-paru yang cedera. And Faliq mmg sgt fussy dan garang dgn staff di Shah Alam Specialist hahaha - bkn salah diorang, abah yang agresif