Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, October 08, 2013

i love laksa johor!

ye hari ni memang niat nak update entries sekali tiga.
so bear with me :P

hari tu time pergi KUD (karnival usahawan desa) kat putrajaya,
ada beli sekotak pes laksa johor.
nak try la buat kat rumah. sedap ke tak.
sebab first time beli, so beli 1 je.
rupanya sedap. and tak cukup.
now menyesal tak beli lebih.
yang jual tu pun bukan ada kat sini.
kat johor nun. lolx


siapkan condiments dia. jenuh potong tu pakai chef knife. kakaka



speg.
jenuh jugak tu nak menggulung dalam mangkuk hidang.
tak tau la kot makcik-makcik yang terrer masak ada teknik nak bagi spaghetti tu tergulung cantik.
obviously speg sy tu tak gulung cantik kan *nampak!*
tapi makan masuk mulut, hadam, sedap jua. outcome tercapai. HAHA


kuahnya my mom buat daripada pes yang sy beli. sedappp.



nah! laksa johor in shah alam, not in johor ;)
memang menyesal la beli sekotak.
dapat makan satu round je untuk tiga orang.
walhal kat kotak tulis hidangan untuk 4 orang.
gahhh adakah kami bertiga combined menjadi seperti berperut 4??!


ini view dari dalam cool blog kat neighbourhood.

ye.
area neighbourhood kitorang ada bank, KFC, pizza hut, pasar.
sekarang ada coolblog.
sila envy overload. haha


memang kopitiam sangat. bangku ok. bangku plastik! :P
ye,
suburbia memang gini. kihkih


vain shot.



last sekali ni gambar nasi goreng padprik yang dibeli kat kafe ofis. RM7, sedapnya melampau-lampau.
(orang lain cakap tak sedap ke, tak kisah sy. fuahaha)


kbai!

0 comments: