Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, September 04, 2013

open house di rumah sendiri

hahh dah berapa hari abandoned blog ni.
ni pun baru balik dari ofis tadi pukul 9.20pm.

daripada membiarkan past stories semakin membukit,
mari kita cerita sikit-sikit dan jangan malas buat blog entry, wani!! :P

hokkeyyy.
khamis malam last week kitorang buat open house kat rumah.
asalnya faliq la yang nak buat,
jemput kawan-kawan dia.
lepas tu parents jemput 2-3 orang jiran berdekatan,
dan sy jemput 3 orang kawan. tapi yang appearnya cuma sorang. lolx


kawan faliq, epy dan gf faliq, ain came to help. nampak tu ramai-ramai tengah gigih di dapur.

epy ni siap bawak puding jagung and masak kek batik kat rumah kitorang.
minat masak agaknya dia ni.
masak pun sedap. boleh bukak kedai bakery dah ni. hihi

meanwhile, kat luar...



diorang tengah susun meja kerusi.



faliq buat apa ni eh.. cocktail kot.



my mom buat caramel pudding. yums!



puak-puak lelaki menyusun meja.


untuk makanan open house ni, ada yang order ada yang masak.
order la senang kan, tak payah ko susah-susah nak kemas nanti :P

beratur ambik makanan.



the three of us. :)



self shot. all in pink. :)


kawan-kawan dan bekas jiran yang awesome.


ni durra, gf harith. beliau pun datang. siap bawak tembikai lagi. thanks, durra!!


antara lauk-pauk yang dihidangkan..

meriah sikit :P



mana-mana open house pergi, mesti banyak menu ni.. mi hun soto!!



desserts.



deserts 2.



"jemput makan!!" kata husband.









jiran sebelah, kak syiqin and her family.



brotherhood sangat dua-dua ni :P





penatnyaaa nak taip banyak-banyak hoih.
mata dah la nak terpejam ni.
ok gambar je, tak de caption!!



khairie pun datang! siap pakai baju ofis lagi. kihkih

group photo!! L to R : khairie, me, kak anis, georgetown



sy masak rendang ayam seekor untuk hidangan semua orang :)



lemang and redndang.



oklah. i want to seleep real badly..;)
cya around!! zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

1 comments:

::zLyNn:: says:
at: September 5, 2013 at 9:05 PM said...

Ohoiiii tempting nye mihun soto tuh.. My fav slurrrppp