Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, September 22, 2013

kenduri anak jiran


huish
kalau nampak lampu gantung-gantung macam ni, sah ada kenduri! ;)

nak dijadikan cerita, semalam masa tengah sidai baju kat belakang,
sy terbau.. waa jiran belakang ni macam tengah masak. bau macam lauk kenduri. sedap gile bauu. macam bau nasi beriyani pun ada.

terus meluru kat my mom (di living room).
tanya kat dia, bau tak sedap ni yadayada. jiran jemput tak. yadayada.
my mom cakap tak de pun jemput.
sebab petang semalam tu masa sy buat u-turn kat belakang, nampak ada khemah dalam 2 ketul (rupanya 3).

tup tup lepas-lepas tu jiran kitorang, auntie peah panggil my mom kat belakang tru dapur.
jemput kitorang datang ke majlis tunang anaknya.
wahahah rejeki rejeki.



with my parents.

memang meriah kan? ramai gile orang, kot!
jemput sekali orang masjid lepas solat isyak.
so pakcik-pakcik berkopiah pun memang ramai la.
jiran tetangga lain. best woah.




tak sempat tangkap gambar makanan lain.. especially main dishes.
nasi putih dengan lauk-pauk.
sy ambik kuah asam pedas, ayam rempah, sayur sambal jawa, kentang daripada daging kicap, timun dengan tembikai. lain tak ambik.
kat belah kuih-muih pun ada macam-macam.





the ultimate kambing golek! lolx

 memang beratur la umat manusia.
sy turut sama beratur, sebab nak ambikkkan kambing untuk adik-adik sy.
lepas-lepas tu, harith tiba-tiba datang.
dia pun beratur sekali. haha

with harith, my adik :)



besar apinya. menarik!



tadaa ni la hasilnya lepas dibawa balik ke rumah. kambing golek bakar :)

oklah dah mengantuk sangat ni.
nak sambung tidur.
kbai!!

0 comments: